Reklama
Domácí bageta
Fotogalerie:

Domácí bageta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jistě si ji zamiluješ

Podle receptu Kamily Vítkové z Ostravy

Ingredience

  • 150 g brambor
  • 20  g droždí
  • 220 ml vody
  • špetka cukru krupice
  • 500  g bílé mouky
  • 3 lžičky soli
  • 4 lžičky olivového oleje + vytření mísy

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme a rozmixujeme. Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme několik minut vzejít kvásek.

  2. Mouku smícháme se solí a bramborami, přilijeme kvásek i olivový olej a uhněteme těsto. Vložíme do mísy vytřené olejem a necháme v teple kynout 60–70 minut.

  3. krok3

    Těsto pak přemístíme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě půlky. Z každé rozválíme obdélník, který podélně zarolujeme a přemístíme na plech.

  4. krok4

    Na plechu necháme kynout dalších 50 minut. Před pečením bagety pomoučíme a ostrým nožem uděláme několik zářezů. Na dno trouby vložíme nádobu s vodou. Pečeme 30 minut při teplotě 200 °C, až je kůrka zlatavá.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané placky

Slané placky

K pivu přímo skvělé Hana Šátralová, Praha
Škola vaření /08.03.20
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
Podmáslové rohlíky

Podmáslové rohlíky

Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /22.12.08
Boží milosti

Boží milosti

Marie Smrčková, Poděbrady

Škola vaření /14.02.18
Výtečné koláčky

Výtečné koláčky

Pekla je moje babička na vesnici ke svatbám.
Jana Machová, Nepomuk
Škola vaření /22.01.09
Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Božena Pelhřimová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /07.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu