Jistě si ji zamiluješ
Podle receptu Kamily Vítkové z Ostravy
Ingredience
- 150 g brambor
- 20 g droždí
- 220 ml vody
- špetka cukru krupice
- 500 g bílé mouky
- 3 lžičky soli
- 4 lžičky olivového oleje + vytření mísy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme a rozmixujeme. Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme několik minut vzejít kvásek.
-
Mouku smícháme se solí a bramborami, přilijeme kvásek i olivový olej a uhněteme těsto. Vložíme do mísy vytřené olejem a necháme v teple kynout 60–70 minut.
-
Těsto pak přemístíme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě půlky. Z každé rozválíme obdélník, který podélně zarolujeme a přemístíme na plech.
-
Na plechu necháme kynout dalších 50 minut. Před pečením bagety pomoučíme a ostrým nožem uděláme několik zářezů. Na dno trouby vložíme nádobu s vodou. Pečeme 30 minut při teplotě 200 °C, až je kůrka zlatavá.