Reklama
Dalmatské čufty
Fotogalerie:

Dalmatské čufty

Jakub Štíbr

Třebotov
Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně navinulá. Stejně tak jí prospěje špetka tymiánu.
Jakub Štíbr, Třebotov

Ingredience

  • 500 g maso mleté
  • 2 ks rohlík
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 1 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce protlak rajčatový
  • 1 lžička paprika mletá
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 ks bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • 10 ks pepř celý
  • 4 ks okurky sterilované
  • 2 ks Paprika bílá či zelená
  • 200 g rajčata
  • 150 g hrášek sterilizovaný
  • 250 g smetana zakysaná
  • 50 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Housky namočíme do vody, necháme nabobtnat a rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, hladkou mouku a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
  2. krok2 Z masa vytvarujeme buclaté válečky a opečeme je v hrnci s olejem ze všech stran. Poté čufty vyjmeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Potom přisypeme mletou papriku a rajský protlak. Promícháme a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Osolíme a provaříme asi 20 minut.
  3. krok3 Papriku a kyselé okurky nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata překrájíme na malé kostky, přidáme hrášek a vše orestujeme v hrnci. Na orestovanou zeleninu přecedíme připravenou omáčku. Přidáme opečené čufty, provaříme a zjemníme kysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a špetkou cukru.
  4. Hotové jídlo servírujeme s dušenou rýží.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurkové řezy s mrkví

Okurkové řezy s mrkví

Tento recept používám už dlouhá léta, všichni moje okurky chválí. Petr Dudek, ...
Škola vaření /22.08.16
Křenová omáčka

Křenová omáčka

Mandle omáčku zahustí a dodají jí šmrnc.

Květa Rozkývalová, Litvínov

Škola vaření /08.07.17
Tradiční velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec

Sladké velikonoční mlsání si nedokážu představit bez bochníku voňavého mazance s ...
Škola vaření /29.09.08
Líný gulášek z vepřového

Líný gulášek z vepřového

Jan Pásler, Bohušovice nad Ohří

Škola vaření /26.02.18
Pomazánka z vepřového bůčku

Pomazánka z vepřového bůčku

Silnější polovičce chutná hlavně k pivečku.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /15.03.17
Roládky plněné párky

Roládky plněné párky

Jiřina Malá, Chvaletice

Škola vaření /04.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu