Reklama
Reklama
Dalmatské čufty
Fotogalerie:

Dalmatské čufty

Jakub Štíbr

Třebotov
Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně navinulá. Stejně tak jí prospěje špetka tymiánu.
Jakub Štíbr, Třebotov

Ingredience

  • 500 g maso mleté
  • 2 ks rohlík
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 1 ks vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • kmín dle chuti
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce protlak rajčatový
  • 1 lžička paprika mletá
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 ks bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • 10 ks pepř celý
  • 4 ks okurky sterilované
  • 2 ks Paprika bílá či zelená
  • 200 g rajčata
  • 150 g hrášek sterilizovaný
  • 250 g smetana zakysaná
  • 50 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Housky namočíme do vody, necháme nabobtnat a rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, hladkou mouku a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
  2. krok2 Z masa vytvarujeme buclaté válečky a opečeme je v hrnci s olejem ze všech stran. Poté čufty vyjmeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Potom přisypeme mletou papriku a rajský protlak. Promícháme a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Osolíme a provaříme asi 20 minut.
  3. krok3 Papriku a kyselé okurky nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata překrájíme na malé kostky, přidáme hrášek a vše orestujeme v hrnci. Na orestovanou zeleninu přecedíme připravenou omáčku. Přidáme opečené čufty, provaříme a zjemníme kysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a špetkou cukru.
  4. Hotové jídlo servírujeme s dušenou rýží.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlovka s kokosem

Rychlovka s kokosem

Naše oblíbená dobrota. Adriana Konečná a Veronika Balíková, Ivančice
Škola vaření /23.05.16
Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Božena Pelhřimová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /07.08.18
Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb
Škola vaření /04.03.12
Staročeské těstoviny

Staročeské těstoviny

Rychlé, chutné, syté a levné. Co více si přát.
Lucie Kalužíková, Hodonín
Škola vaření /23.11.10
Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou

Typicky podzimní oběd, servíruj ho s kompotem.

Kateřina Svobodová, Jindřichův Hradec

Škola vaření /19.04.16
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /03.03.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama