Ingredience
- 500 g maso mleté
- 2 ks rohlík
- 4 lžíce mouka hladká
- 1 ks vejce
- sůl a pepř podle chuti
- kmín dle chuti
- 1 ks cibule
- 3 lžíce protlak rajčatový
- 1 lžička paprika mletá
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 ks bobkový list
- 2 kuličky nové koření
- 10 ks pepř celý
- 4 ks okurky sterilované
- 2 ks Paprika bílá či zelená
- 200 g rajčata
- 150 g hrášek sterilizovaný
- 250 g smetana zakysaná
- 50 ml olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Housky namočíme do vody, necháme nabobtnat a rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, hladkou mouku a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
-
Z masa vytvarujeme buclaté válečky a opečeme je v hrnci s olejem ze všech stran. Poté čufty vyjmeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Potom přisypeme mletou papriku a rajský protlak. Promícháme a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Osolíme a provaříme asi 20 minut.
-
Papriku a kyselé okurky nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata překrájíme na malé kostky, přidáme hrášek a vše orestujeme v hrnci. Na orestovanou zeleninu přecedíme připravenou omáčku. Přidáme opečené čufty, provaříme a zjemníme kysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a špetkou cukru.
-
Hotové jídlo servírujeme s dušenou rýží.