Reklama
Reklama
Dalamánky
Fotogalerie:

Dalamánky

Alena Hanáková

Peču je své rodince každý víkend.
Alena Hanáková,
Milovice n. Labem

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 25 g sádlo
  • 1,5 lžíce olej
  • 1 lžička kmín
  • 1,5 lžičky sůl
  • 500 g mouka hladká
  • špetka cukr krupice
  • 2 lžičky droždí instantní
  • 1 vejce
  • na posypání sůl hrubá mořská
  • na posypání kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Sádlo rozpustíme. Všechny suroviny smícháme tak, aby vzniklo hladké těsto, které se nelepí. Na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochánky (asi 60 g) a necháme je kynout. Po uplynutí 15 minut rozválíme na šišky a dáme na plech s pečicím papírem.
  2. Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme solí a kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dorůžova.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Laň na houbách

Laň na houbách

Maso z laně je jemnější a šťavnatější. Markéta Musilová, Koryčany
Škola vaření /29.10.16
Kukuřičné placičky

Kukuřičné placičky

Jednoduché, chutné a levné.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /09.07.12
Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /20.02.18
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
Podmáslové rohlíky

Podmáslové rohlíky

Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem
Škola vaření /22.12.08
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama