Reklama
Čtverečky s tvarohem a meruňkou
Fotogalerie:

Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Renáta Machková

Frýdek-Místek
Touto vynikající lahůdkou stoprocentně uděláš radost všem, kdo mají rádi zákusky z listového těsta. Nejlépe chutnají, když jsou ještě teplé.
Renáta Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1 těsto listové
  • dle potřeby meruňky
  • Náplň
  • 250 g tvaroh
  • 1 vejce
  • dle chuti cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na plát, který rozkrájíme na obdélníky (velikost určíme podle velikosti meruněk). Na jednu půlku obdélníku dáme lžíci tvarohové náplně.
  2. krok2 Tvarohovou náplň připravíme tak, že tvaroh smícháme s vajíčkem‚ moučkovým a vanilkovým cukrem.
  3. krok3 Druhou půlku obdélníku přiklopíme k naplněné půlce a spojíme tak, že konce zmáčkneme. Obdélníky položíme na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed obdélníků pokládáme meruňky či jiné ovoce. Mně se nejvíce osvědčily díky své jemně pikantní chuti meruňky. Pokud jsou z plechovky‚ nezapomeneme je nechat okapat.
  4. Kolem meruněk dáme pásek ze zbytku těsta. Potom obdélníky ještě potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi  15 minut. V horkovzdušné troubě raději teplotu ubereme.

    TIP: Namísto tvarohu můžeš obdélníky naplnit trochou pikantní marmelády.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Když je omáčka moc tekutá, zahustíme ji světlou jíškou z mouky a másla. Jan ...
Škola vaření /14.11.17
Jahodový džem s rebarborou

Jahodový džem s rebarborou

Jahody získají příjemnou pikantní chuť.

Veronika Jívová, Mikulov

Škola vaření /31.05.17
Moravské koláčky

Moravské koláčky

Tereza Kostková

Škola vaření /27.01.19
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Sirup se dá pít ředěný vodou nebo jen tak, jako sladká odměna.

Jana ...

Škola vaření /10.06.17
Beskydský bigos

Beskydský bigos

Pořádně sytá dobrota

Podle receptu Petry Zlámalové z Klatov

Škola vaření /17.02.20
Nočky se sladkou omáčkou

Nočky se sladkou omáčkou

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami.

Lenka Prachařová, Příbram

Škola vaření /12.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu