Reklama
Čtverečky s tvarohem a meruňkou
Fotogalerie:

Čtverečky s tvarohem a meruňkou

Renáta Machková

Frýdek-Místek
Touto vynikající lahůdkou stoprocentně uděláš radost všem, kdo mají rádi zákusky z listového těsta. Nejlépe chutnají, když jsou ještě teplé.
Renáta Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1 těsto listové
  • dle potřeby meruňky
  • Náplň
  • 250 g tvaroh
  • 1 vejce
  • dle chuti cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na plát, který rozkrájíme na obdélníky (velikost určíme podle velikosti meruněk). Na jednu půlku obdélníku dáme lžíci tvarohové náplně.
  2. krok2 Tvarohovou náplň připravíme tak, že tvaroh smícháme s vajíčkem‚ moučkovým a vanilkovým cukrem.
  3. krok3 Druhou půlku obdélníku přiklopíme k naplněné půlce a spojíme tak, že konce zmáčkneme. Obdélníky položíme na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed obdélníků pokládáme meruňky či jiné ovoce. Mně se nejvíce osvědčily díky své jemně pikantní chuti meruňky. Pokud jsou z plechovky‚ nezapomeneme je nechat okapat.
  4. Kolem meruněk dáme pásek ze zbytku těsta. Potom obdélníky ještě potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi  15 minut. V horkovzdušné troubě raději teplotu ubereme.

    TIP: Namísto tvarohu můžeš obdélníky naplnit trochou pikantní marmelády.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábinčina fazolačka

Bábinčina fazolačka

Pro pikantní chuť přidej česnek a chilli. Ruth Northamová, Praha
Škola vaření /16.03.17
Mrkvánky

Mrkvánky

Budou šmakovat i milovníkům masa.
Dagmar Peřinová, Nížkov
Škola vaření /23.12.11
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého ...
Škola vaření /06.06.13
Bramboráčky s uzeným masem

Bramboráčky s uzeným masem

Připravovala je už moje prababička.
Božena Krejčiříková, Kobylí Hlava
Škola vaření /31.05.10
Vepřová haše

Vepřová haše

Pekli jsme prasátko, všechno maso se snědlo, ale hlava zbyla. Nakonec jsem z ní udělala ...

Škola vaření /08.10.13
Krůtí svíčková

Krůtí svíčková

Je zdravější než s hovězím masem.

Jitka Nováková, Teplice

Škola vaření /10.06.16
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama