Reklama
Čočka trochu jinak
Fotogalerie:

Čočka trochu jinak

Pavla Blechová

Hnátnice
Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice

Ingredience

  • 1 balení čočka
  • 3 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • kečup
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • olej
  • koření chilli
  • 4 klobásy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku uvaříme s bobkovým listem‚ mezitím vedle v kastrůlku připravíme směs, kterou uděláme tak, že na oleji osmažíme krájenou ci­buli a prolis. česnek.
  2. Přidáme kečup a necháme přejít varem. Dochutíme solí‚ pepřem a podle chuti chilli kořením.
  3. Směs smícháme s uvařenou čočkou.
  4. Na oleji orestujeme klobá­su a podáváme ji na talíři s čočkou. Je dobré nechat čoč­ku den uležet.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí chléb

Domácí chléb

Domácí chléb je lepší než ten kupovaný.  Karel  Stašek
Škola vaření /12.02.09
Česnekové brambory

Česnekové brambory

K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách.
Jana Remková, ...
Škola vaření /14.02.11
Bramborové pirohy s brynzou

Bramborové pirohy s brynzou

Dají se připravit také nasladko, s tvarohem, s mákem nebo s ovocnou omáčkou.

Zuzana ...

Škola vaření /21.01.15
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Vnučka si ve školní jídelně dala k obědu nastavovanou kaši. Moc si pochutnala a divila ...
Škola vaření /02.09.08
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
Španělské ptáčky z kuřecího masa

Španělské ptáčky z kuřecího masa

Sladkokyselá náplň spolu s oli­vami a kapary vykouzlí zajíma­vou chuť. Máme...
Škola vaření /09.03.09
 

Nejnovější

Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama