Reklama
Cibulové koláče
Fotogalerie:

Cibulové koláče

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za nejskvělejší právě cibulové koláče.
Marcela Kučová, Opava

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • 100 ml mléko
  • 25 g droždí
  • 300 g mouka hladká
  • 4 cibule
  • rozmarýn
  • 300 g uzené moravské

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve si připravíme kvásek. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zaprášíme moukou. Necháme asi 10 minut na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, žloutky, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Důkladně vařečkou propracujeme na hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut vykynout.
  2. krok2
    Až nám těsto vykyne, rozdělíme ho na dílky, ze kterých vytvoříme kuličky, dáme je na vymaštěný plech a počkáme, až kuličky znovu vykynou. Po vykynutí vytvarujeme koláčky. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plníme slanou náplní.
  3. krok3
    Náplň připravíme z očištěných cibulí, které nasekáme nadrobno. To samé provedeme i s uzeným masem. Připravené suroviny smícháme dohromady, přidáme celé vejce, sůl, pepř a nadrobno nasekaný rozmarýn. To vše důkladně promícháme. Pečeme je v předehřáté troubě při teplotě 150 °C pěkně dozlatova.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jablečný závin

Jablečný závin

Velmi laciný recept na těsto, ze kterého jsou hned tři záviny. Jana Cibulová, Cheb ...
Škola vaření /23.01.11
Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb
Škola vaření /04.03.12
Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Vládne našemu stolu už bůhví-kolikátou generaci. Chutná mi nejvíc ze všech, ...

Škola vaření /13.02.12
Zapékané smetanové makarony

Zapékané smetanové makarony

Moje babička si nikdy neoblíbila klasickou českou kuchyni. Když přijdeme na návštěvu, ...
Škola vaření /05.06.13
Koláč s džemem

Koláč s džemem

Máslo nenechávej změknout, těsto bude křupavější.

Eva Nováková, Rudná

Škola vaření /02.07.16
Vepřová srdce na smetaně

Vepřová srdce na smetaně

Místo srdce lze použít vepřové plíce.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /15.07.13
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama