Reklama
Cibulové koláče
Fotogalerie:

Cibulové koláče

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za nejskvělejší právě cibulové koláče.
Marcela Kučová, Opava

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • 100 ml mléko
  • 25 g droždí
  • 300 g mouka hladká
  • 4 cibule
  • rozmarýn
  • 300 g uzené moravské

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve si připravíme kvásek. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zaprášíme moukou. Necháme asi 10 minut na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, žloutky, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Důkladně vařečkou propracujeme na hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut vykynout.
  2. krok2
    Až nám těsto vykyne, rozdělíme ho na dílky, ze kterých vytvoříme kuličky, dáme je na vymaštěný plech a počkáme, až kuličky znovu vykynou. Po vykynutí vytvarujeme koláčky. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plníme slanou náplní.
  3. krok3
    Náplň připravíme z očištěných cibulí, které nasekáme nadrobno. To samé provedeme i s uzeným masem. Připravené suroviny smícháme dohromady, přidáme celé vejce, sůl, pepř a nadrobno nasekaný rozmarýn. To vše důkladně promícháme. Pečeme je v předehřáté troubě při teplotě 150 °C pěkně dozlatova.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Segedín se smetanou

Segedín se smetanou

Jako příloha se hodí knedlíky nebo pečivo. Veronika Hegrová, Pomezí
Škola vaření /31.10.13
‚‚Randulcová‘‘ polévka

‚‚Randulcová‘‘ polévka

Je zajímavá díky své neobvyklé zavářce.
Marcela Kalužná, Úpice
Škola vaření /20.08.09
Medová kachna se zeleninou

Medová kachna se zeleninou

Sváteční pochoutka s karamelovou příchutí.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Škola vaření /18.03.13
Koláčky

Koláčky

Ke kávě jako stvořené. Chutnají skvěle. Jen nezapomeň na rum.
Libuše Kyselá, Libina
Škola vaření /19.01.11
Velikonoční banánový beránek

Velikonoční banánový beránek

Tento skvělý recept mám od kamarádky a velice nám chutná.

Barbora Gavláková, Havířov

...
Škola vaření /31.03.13
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Krémová bramboračka podle babičky Helenky si v naší rodině už vydobyla nezastupitelné ...
Škola vaření /23.09.08
 

Nejnovější

Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm. Kryštof Slánský, Brno
Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama