Reklama
Reklama
Cibulové koláče
Fotogalerie:

Cibulové koláče

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za nejskvělejší právě cibulové koláče.
Marcela Kučová, Opava

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • 100 ml mléko
  • 25 g droždí
  • 300 g mouka hladká
  • 4 cibule
  • rozmarýn
  • 300 g uzené moravské

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve si připravíme kvásek. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zaprášíme moukou. Necháme asi 10 minut na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, žloutky, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Důkladně vařečkou propracujeme na hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut vykynout.
  2. krok2
    Až nám těsto vykyne, rozdělíme ho na dílky, ze kterých vytvoříme kuličky, dáme je na vymaštěný plech a počkáme, až kuličky znovu vykynou. Po vykynutí vytvarujeme koláčky. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plníme slanou náplní.
  3. krok3
    Náplň připravíme z očištěných cibulí, které nasekáme nadrobno. To samé provedeme i s uzeným masem. Připravené suroviny smícháme dohromady, přidáme celé vejce, sůl, pepř a nadrobno nasekaný rozmarýn. To vše důkladně promícháme. Pečeme je v předehřáté troubě při teplotě 150 °C pěkně dozlatova.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahůdkové domácí škvarky

Lahůdkové domácí škvarky

Mohou se přidat třeba do halušek. Marie Ospalíková, Kroměříž
Škola vaření /05.02.13
Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /03.03.18
Papriky po čínsku

Papriky po čínsku

Podávají se s rýží, přelité omáčkou.

Petr Navrátil, Teplice

Škola vaření /04.11.16
Celozrnné rohlíčky se škvarky

Celozrnné rohlíčky se škvarky

Mám ráda celozrnné rohlíky, ale tyto jsem trochu vylepšila, protože manžel miluje ...
Škola vaření /09.07.12
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama