Reklama
Cibulové koláče
Fotogalerie:

Cibulové koláče

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za nejskvělejší právě cibulové koláče.
Marcela Kučová, Opava

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • 100 ml mléko
  • 25 g droždí
  • 300 g mouka hladká
  • 4 cibule
  • rozmarýn
  • 300 g uzené moravské

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve si připravíme kvásek. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zaprášíme moukou. Necháme asi 10 minut na teplém místě vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, žloutky, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Důkladně vařečkou propracujeme na hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně 30 minut vykynout.
  2. krok2
    Až nám těsto vykyne, rozdělíme ho na dílky, ze kterých vytvoříme kuličky, dáme je na vymaštěný plech a počkáme, až kuličky znovu vykynou. Po vykynutí vytvarujeme koláčky. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plníme slanou náplní.
  3. krok3
    Náplň připravíme z očištěných cibulí, které nasekáme nadrobno. To samé provedeme i s uzeným masem. Připravené suroviny smícháme dohromady, přidáme celé vejce, sůl, pepř a nadrobno nasekaný rozmarýn. To vše důkladně promícháme. Pečeme je v předehřáté troubě při teplotě 150 °C pěkně dozlatova.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené jehněčí se špenátem

Pečené jehněčí se špenátem

Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je ...
Škola vaření /09.03.12
Okurková omáčka s párky

Okurková omáčka s párky

Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její ...
Škola vaření /14.09.10
Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Nádivku pečeme s vepřovým masem.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /20.12.12
Bramborové placky se zelným salátem

Bramborové placky se zelným salátem

Na večeři nebo jako vydatná svačina.

Anna Slavíková, Zašová

Škola vaření /28.11.14
Roštěná na smetaně

Roštěná na smetaně

Kdo by dokázal odolat takové pochoutce? Já tedy ne, proto si ji na babičce vždy ...

Škola vaření /24.11.15
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Škola vaření /06.11.12
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama