Reklama
Cibulové dalamánky
Fotogalerie:

Cibulové dalamánky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší jsou ještě teplé. Chutnají jen tak s máslem nebo jako křupavá příloha k masu nebo guláši.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 20 g droždí
  • 200 g žitné mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička octa
  • na posypání hrubá sůl a kmín

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmažíme na oleji dozlatova. Necháme stranou zchladnout. Do misky nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. 

  2. krok2

    2. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Ve větší míse promícháme všechnu mouku se solí a drceným kmínem. Přidáme vzešlý kvásek, lžičku octa, osmaženou cibulku a vypracujeme těsto. 

  3. krok3

    3. Lehce zasypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 1 hodinu. Z vykynutého těsta tvarujeme dalamánky asi ve velikosti dlaně, pokládáme je na vymazaný plech nebo na pečicí papír a necháme ještě přibližně 10 minut kynout. 

  4. 4. Před pečením uděláme do dalamánků nožem několik zářezů, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.


Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha
Škola vaření /18.08.18
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Spotřebuji i podřadnější druhy masa.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /13.10.13
Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Zvěřina je bohužel nedostatkové zboží, jinak bychom ji měli na stole mnohem ...
Škola vaření /29.03.10
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Linecké cukroví ve velikonočním stylu.


Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /06.04.17
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kupuj jen český mák.

Kamila Eflerová, Brna


Škola vaření /29.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu