Reklama
Cibulová nadílka
Fotogalerie:

Cibulová nadílka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ivana Kafková, Běchovice

Ingredience

  • 10 vajec
  • podle potřeby gáza nebo obinadlo
  • hrst lístků a stébel trávy
  • na zavázání konců nitě
  • 10 červených cibulí (lze použít i klasické hnědé)
  • papír a kousek másla na vyleštění vajec
  • gumové rukavice (cibule barví prsty)

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na barvení lze použít bílá i hnědá vejce, důležité je, aby byla čistá. Podle největšího vejce si předem naměříme a nastříháme kousky gázy. Vejce do nich zabalíme spolu s mladými lístky různých tvarů, nejlépe hodně střapatými.

  2. Připravíme si nitě na zavázání konců. Potom gázu na zabalených vejcích na obou koncích zavážeme. Musí se pevně utáhnout a vyzkoušet, zda gáza nepovolí.

  3. Slupky z cibule namočíme do vody a přivedeme k varu. Když se začnou vařit, opatrně vložíme zabalená vejce a dobře je slupkami přikryjeme, vaříme 8–12 minut.

  4. Pak vejce vyjmeme a dáme na chvilku do studené vody, aby se dala lépe vybalit z gázy. Po vybalení je dáme oschnout. Vychladlá vyleštíme papírem s kouskem másla a aranžujeme do proutěného košíku.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hráškovo-sýrový krém

Hráškovo-sýrový krém

Krémové polévky se u nás těší velké oblibě. Markéta Musilová, Koryčany
Škola vaření /13.10.16
Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička

Škola vaření /20.08.18
Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb
Škola vaření /04.03.12
Královské koláčky

Královské koláčky

Recept jsem si dovezla z posvícení.
Pavlína Kosinová, Hradec Králové
Škola vaření /19.10.09
Bavorské vdolky

Bavorské vdolky

Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší.
Lenka Kiesewetterová, Čekyně
...
Škola vaření /21.03.12
Koláče s tvarohem a povidly

Koláče s tvarohem a povidly

Bez práce nejsou koláče.

Saša (9 let) a Terezka (3 roky) Purovy, Úsov

Škola vaření /28.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu