Reklama
Cibulačka se žampiony
Fotogalerie:

Cibulačka se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se na slavnostnější příležitosti.

Radka Holousková, Nymburk

Ingredience

  • 200 g žampionů
  • 4 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml sladké smetany
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce másla
  • 4 krajíčky staršího chleba
  • 2 stroužky česneku
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme polovinu hub, osmahneme je a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixujeme a vlijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem i špetkou muškátového oříšku a necháme přejít varem.

  2. Na másle opečeme na kostičky nakrájený chleba, vmícháme zbylé houby, lisovaný česnek a vše opražíme. Porce polévky zdobíme chlebíčky se žampiony a petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Bez ní si nedovedu představit svátky. Jitka Horká, Jičín
Škola vaření /29.09.08
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Jehněčí kýta v bylinkách

Jehněčí kýta v bylinkách

LUXUSNÍ PEČÍNKA

Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však ...

Škola vaření /08.03.18
Kuře pečené v soli

Kuře pečené v soli

Křupavé a šťavnaté, takové je kuře v soli. Tohoto receptu se vůbec nemusíš ...
Škola vaření /28.01.09
Broskvový kompot

Broskvový kompot

Petra Skalníčková, Brno

Škola vaření /07.06.18
Domácí škvarky

Domácí škvarky

Kdepak, některé věci se v supermarketu prostě koupit nedají...

Božena ...

Škola vaření /16.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu