Reklama
Cibulačka se žampiony
Fotogalerie:

Cibulačka se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se na slavnostnější příležitosti.

Radka Holousková, Nymburk

Ingredience

  • 200 g žampionů
  • 4 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml sladké smetany
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce másla
  • 4 krajíčky staršího chleba
  • 2 stroužky česneku
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme polovinu hub, osmahneme je a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixujeme a vlijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem i špetkou muškátového oříšku a necháme přejít varem.

  2. Na másle opečeme na kostičky nakrájený chleba, vmícháme zbylé houby, lisovaný česnek a vše opražíme. Porce polévky zdobíme chlebíčky se žampiony a petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rohlíčky s karamelovým krémem

Rohlíčky s karamelovým krémem

Karamelové rohlíčky si můžeš připravit ve větším či menším provedení. Jsou dobré...
Škola vaření /25.08.11
Valašské špecle se slaninou

Valašské špecle se slaninou

Odkoukala jsem je na jedné ze služebních cest.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /16.05.15
Zavařený červený rybíz

Zavařený červený rybíz

Na koláče je díky své navinulé chuti výborný.
Vlasta Ondrušková, Havířov
Škola vaření /19.11.10
Korutanský sýr

Korutanský sýr

Tento vynikající domácí sýr je nejlepší s čerstvým pečivem a zeleninou.

Markéta ...

Škola vaření /23.09.16
Lahůdka z Toskánska

Lahůdka z Toskánska

Portské dodá příjemné navinulé aroma.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /03.09.16
Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Zapečenky s pivní pomazánkou a křenem

Máme rádi zapékané toasty – teplé, křupavé a lahodné.
Květa Krůtová, Praha
Škola vaření /05.11.12
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama