Hodí se na slavnostnější příležitosti.
Radka Holousková, Nymburk
Ingredience
- 200 g žampionů
- 4 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml sladké smetany
- trocha soli a pepře
- špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce másla
- 4 krajíčky staršího chleba
- 2 stroužky česneku
- na ozdobu petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme polovinu hub, osmahneme je a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixujeme a vlijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem i špetkou muškátového oříšku a necháme přejít varem.
-
Na másle opečeme na kostičky nakrájený chleba, vmícháme zbylé houby, lisovaný česnek a vše opražíme. Porce polévky zdobíme chlebíčky se žampiony a petrželkou.