Reklama
Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím
Fotogalerie:

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Květa Kroupová

Praha

Je to naše oblíbená nedělní pochoutka. A k tomu vychlazené pivečko.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Knedlíky:
  • 750 g syrové brambory
  • sůl podle chuti
  • 1 vejce
  • 750 g hrubá mouka
  • Cibulové zelí:
  • 1 lžíce sádlo
  • 5 ks velké cibule
  • 1 sáček kysané zelí
  • cukr podle potřeby
  • sůl podle chuti
  • trocha mletého kmínu
  • K podávání:
  • uzené maso
  • osmažená cibulka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oškrábané brambory  nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vylouhovanou vodu, osolíme a přidáme vejce a hrubou mouku. Vytvoříme těsto a necháme chvíli odležet. Pak polévkovou lžící namočenou ve vodě vykrajujeme knedlíky a házíme je do vroucí osolené vody. Podle velikosti vaříme asi 10 minut.  Knedlíky ve vodě opatrně mícháme vařečkou, aby se nám nepřilepily ke dnu.

  2. Cibulové zelí si připravíme tak, že na sádle zpěníme na proužky nakrájenou cibuli, necháme samostatně asi tři minuty dusit, potom přidáme pokrájené kysané zelí (bez kyselého nálevu). Ochutíme cukrem, solí a mletým kmínem a za podlévání  dusíme, až je zelí měkké. Pokud se  voda sama nevyvařila,  zbytek slijeme a dochutíme cukrem nebo octem.

  3. Chlupaté knedlíky a zelí  doplníme samozřejmě masem, nejlépe uzeným, a vše bohatě posypeme osmaženou cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční banánový beránek

Velikonoční banánový beránek

Tento skvělý recept mám od kamarádky a velice nám chutná. Barbora Gavláková, Havířov...
Škola vaření /31.03.13
Věnec s rozinkami

Věnec s rozinkami

Bohumila Rožnovská, Jaroslavice

Škola vaření /29.10.18
Smažené květy černého bezu

Smažené květy černého bezu

Kosmatice podle babičky Elišky.

Blanka Studničková, Havlíčkův Brod

Škola vaření /17.05.17
Koblížkové trhance

Koblížkové trhance

Chutnají skoro jako kobližky.
Michala Čaloudová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /26.10.11
Džem z višní a jahod

Džem z višní a jahod

Ovocný recept, který vás překvapí svou jemně exotickou chutí.

Eva ...

Škola vaření /13.06.17
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu