Chlebové bochánky s ořechy
Fotogalerie:

Chlebové bochánky s ořechy

Renata Vitoušová

Praha
Mám dvě školou povinné děti, takže vařit musím skutečně denně. Dobře vím, co mají děti rády a čím je můžu potěšit, když jim chci připravit opravdu něco dobrého. Například u těchto bochánků je jasné, že zmizí ze stolu už pár minut po dopečení. Vůbec mi to nevadí, jsou zdravé. A k polévce vynikající.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 300 ml voda
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička ocet
  • 2 lžíce olej olivový
  • 300 g mouka špaldová
  • 100 g mouka celozrnná
  • 100 g mouka hladká
  • 1 lžička koření chlebové
  • 2 lžičky droždí instantní
  • 60 g ořechy vlašské
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny mouky přesypeme do zadělávací mísy uprostřed uděláme důlek a rozklepneme vejce.
  2. krok2 Přidáme droždí, sůl, chlebové koření, olej, ocet a teplou vodu. Z této směsi důkladně vypracujeme hladké těsto.
  3. krok3 Ořechy rozdělíme na polovinu, první nasekáme na jemné kousky a přimícháme do těsta. Druhou část ořechů schováme na ozdobu.
  4. Vypracované těsto jemně posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  5. Když je těsto vykynuté (asi za 45 minut), přendáme ho na pomoučený vál. Z těsta tvarujeme bochánky veliké zhruba jako dětská pěst.
  6. Bochánky přendáme z válu na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a přikryté necháme ještě 20 minut kynout. Znovu je potřeme a posypeme ořechy.
  7. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 190 °C zhruba 20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /20.10.17
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je velmi zdravá, proto ji vařím dost často.
Erika Uchytilová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Připomíná griotku, chutná lehce po kávě.
Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /25.10.11
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama