Reklama
Chlebové bochánky s ořechy
Fotogalerie:

Chlebové bochánky s ořechy

Renata Vitoušová

Praha
Mám dvě školou povinné děti, takže vařit musím skutečně denně. Dobře vím, co mají děti rády a čím je můžu potěšit, když jim chci připravit opravdu něco dobrého. Například u těchto bochánků je jasné, že zmizí ze stolu už pár minut po dopečení. Vůbec mi to nevadí, jsou zdravé. A k polévce vynikající.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 300 ml voda
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička ocet
  • 2 lžíce olej olivový
  • 300 g mouka špaldová
  • 100 g mouka celozrnná
  • 100 g mouka hladká
  • 1 lžička koření chlebové
  • 2 lžičky droždí instantní
  • 60 g ořechy vlašské
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny mouky přesypeme do zadělávací mísy uprostřed uděláme důlek a rozklepneme vejce.
  2. krok2 Přidáme droždí, sůl, chlebové koření, olej, ocet a teplou vodu. Z této směsi důkladně vypracujeme hladké těsto.
  3. krok3 Ořechy rozdělíme na polovinu, první nasekáme na jemné kousky a přimícháme do těsta. Druhou část ořechů schováme na ozdobu.
  4. Vypracované těsto jemně posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  5. Když je těsto vykynuté (asi za 45 minut), přendáme ho na pomoučený vál. Z těsta tvarujeme bochánky veliké zhruba jako dětská pěst.
  6. Bochánky přendáme z válu na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a přikryté necháme ještě 20 minut kynout. Znovu je potřeme a posypeme ořechy.
  7. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 190 °C zhruba 20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drobení do polévky

Drobení do polévky

Moje babička zavářce říkala strouhání. Dalila Mochalová, Liberec
Škola vaření /09.04.09
Rybí polévka

Rybí polévka

Tak ji dělávala moje babička.

Martin Vomáčka, Český Krumlov

Škola vaření /03.12.13
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Škola vaření /19.11.13
Sterilovaný okurkový mix

Sterilovaný okurkový mix

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /05.08.18
Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Je vynikající i z mraženého ovoce.
Božena Kolářová,Pouště
Škola vaření /17.10.11
Vepřový kotlík

Vepřový kotlík

Je zvláštní, že všechny ty dobroty nám stejně v dětství chutnaly nějak líp.
David ...
Škola vaření /24.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama