Reklama
Chlebové bochánky s ořechy
Fotogalerie:

Chlebové bochánky s ořechy

Renata Vitoušová

Praha
Mám dvě školou povinné děti, takže vařit musím skutečně denně. Dobře vím, co mají děti rády a čím je můžu potěšit, když jim chci připravit opravdu něco dobrého. Například u těchto bochánků je jasné, že zmizí ze stolu už pár minut po dopečení. Vůbec mi to nevadí, jsou zdravé. A k polévce vynikající.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 300 ml voda
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička ocet
  • 2 lžíce olej olivový
  • 300 g mouka špaldová
  • 100 g mouka celozrnná
  • 100 g mouka hladká
  • 1 lžička koření chlebové
  • 2 lžičky droždí instantní
  • 60 g ořechy vlašské
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny mouky přesypeme do zadělávací mísy uprostřed uděláme důlek a rozklepneme vejce.
  2. krok2 Přidáme droždí, sůl, chlebové koření, olej, ocet a teplou vodu. Z této směsi důkladně vypracujeme hladké těsto.
  3. krok3 Ořechy rozdělíme na polovinu, první nasekáme na jemné kousky a přimícháme do těsta. Druhou část ořechů schováme na ozdobu.
  4. Vypracované těsto jemně posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  5. Když je těsto vykynuté (asi za 45 minut), přendáme ho na pomoučený vál. Z těsta tvarujeme bochánky veliké zhruba jako dětská pěst.
  6. Bochánky přendáme z válu na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a přikryté necháme ještě 20 minut kynout. Znovu je potřeme a posypeme ořechy.
  7. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 190 °C zhruba 20 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou

Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou

Je to opravdu velká pochoutka, zvlášť když jsou po ruce i brusinky. Simona ...
Škola vaření /27.04.15
Uzenářský  guláš

Uzenářský guláš

Starý, ale dobrý recept mého dědy.

Rudolf Kratinoha, Tábor

Škola vaření /13.10.16
Buchty

Buchty

Osvědčený babiččin recept.

Miloslava Lušáková, Kolín

Škola vaření /10.10.16
Pečený jehněčí krk

Pečený jehněčí krk

Výborný je se špenátem a knedlíky.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /06.04.17
Houbové kyselo

Houbové kyselo

Kvásek si musíme udělat pár dní předem.

Jana Součková, Praha

Škola vaření /13.02.14
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama