Reklama
Chlebové bochánky II
Fotogalerie:

Chlebové bochánky II

Jana Žáčková

Praha
Moje babička pekla vynikající domácí chleba. To se mi už jako malé moc líbilo a říkala jsem si, že i já budu jednou péct jako ona. Chléb jsem vylepšila.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 150 g zelí kysané
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžíce olej
  • 3/4 lžičky droždí
  • 350 ml voda
  • 1 lžička ocet
  • 150 g uzené moravské
  • 200 g semínka sezamová
  • 300 g mouka hladká špaldová
  • 100 g mouka celozrnná
  • 1 lžička koření chlebové
  • 100 g mouka žitná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Ve velké zadělávací míse smícháme všechny druhy mouky, 100 g slunečnicových semínek, sušené droždí, chlebové koření, sůl. Vše promícháme a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nalijeme olej, ocet a teplou (vlažnou) vodu. Těsto zaděláváme, dokud není vláčné a nelepí se. Po zadělání jej pomoučíme a necháme na teplém místě kynout.
  2. krok2
    Zelí slijeme a necháme oschnout, trochu ho osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Vykynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme na stejně velké bochánky (velikosti dětské pěstičky). Poté je v ruce roztáhneme, naplníme směsí zelí a masa a pěkně dospod zabalíme.
  3. krok3
    Bochánky přeložíme na vymazaný plech, potřeme je ušlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut dokynout. Poté bochánky ještě jednou pomažeme a potom posypeme zbylými slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr namodro

Kapr namodro

Velká pochoutka, navíc zdravá úprava.  Dominika Nová, Znojmo
Škola vaření /19.12.16
Zelňáky plněné mletým masem

Zelňáky plněné mletým masem

Když k nám má přijet sestra se svými třemi syny, předem vím, co si objednají k obědu....
Škola vaření /28.10.12
Tvarůžky v těstíčku

Tvarůžky v těstíčku

Večeře podle mého gusta.

Pavel Sedlák, Karlovy Vary

Škola vaření /26.10.17
Pasta z česnekových výhonků

Pasta z česnekových výhonků

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /24.07.18
Lahůdka z Toskánska

Lahůdka z Toskánska

Portské dodá příjemné navinulé aroma.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /03.09.16
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama