Ingredience
- 150 g zelí kysané
- 1 vejce
- 1 lžička sůl
- 1 lžíce olej
- 3/4 lžičky droždí
- 350 ml voda
- 1 lžička ocet
- 150 g uzené moravské
- 200 g semínka sezamová
- 300 g mouka hladká špaldová
- 100 g mouka celozrnná
- 1 lžička koření chlebové
- 100 g mouka žitná
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve velké zadělávací míse smícháme všechny druhy mouky, 100 g slunečnicových semínek, sušené droždí, chlebové koření, sůl. Vše promícháme a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nalijeme olej, ocet a teplou (vlažnou) vodu. Těsto zaděláváme, dokud není vláčné a nelepí se. Po zadělání jej pomoučíme a necháme na teplém místě kynout.
-
Zelí slijeme a necháme oschnout, trochu ho osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Vykynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme na stejně velké bochánky (velikosti dětské pěstičky). Poté je v ruce roztáhneme, naplníme směsí zelí a masa a pěkně dospod zabalíme.
-
Bochánky přeložíme na vymazaný plech, potřeme je ušlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut dokynout. Poté bochánky ještě jednou pomažeme a potom posypeme zbylými slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.