Reklama
Chlebové bochánky II
Fotogalerie:

Chlebové bochánky II

Jana Žáčková

Praha
Moje babička pekla vynikající domácí chleba. To se mi už jako malé moc líbilo a říkala jsem si, že i já budu jednou péct jako ona. Chléb jsem vylepšila.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 150 g zelí kysané
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžíce olej
  • 3/4 lžičky droždí
  • 350 ml voda
  • 1 lžička ocet
  • 150 g uzené moravské
  • 200 g semínka sezamová
  • 300 g mouka hladká špaldová
  • 100 g mouka celozrnná
  • 1 lžička koření chlebové
  • 100 g mouka žitná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Ve velké zadělávací míse smícháme všechny druhy mouky, 100 g slunečnicových semínek, sušené droždí, chlebové koření, sůl. Vše promícháme a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nalijeme olej, ocet a teplou (vlažnou) vodu. Těsto zaděláváme, dokud není vláčné a nelepí se. Po zadělání jej pomoučíme a necháme na teplém místě kynout.
  2. krok2
    Zelí slijeme a necháme oschnout, trochu ho osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Vykynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme na stejně velké bochánky (velikosti dětské pěstičky). Poté je v ruce roztáhneme, naplníme směsí zelí a masa a pěkně dospod zabalíme.
  3. krok3
    Bochánky přeložíme na vymazaný plech, potřeme je ušlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut dokynout. Poté bochánky ještě jednou pomažeme a potom posypeme zbylými slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Švestky v rumu

Švestky v rumu

Výborná mlska, když máš chuť na sladké. Helena Macková, Vsetín
Škola vaření /22.12.11
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Tato sekaná je krásně vláčná.
Ilona Kozlíková, Brno
Škola vaření /05.11.09
Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Zelňačka v chlebu

Zelňačka v chlebu

Pořádně sytý oběd či večeře.

Zuzana Adamczyková, Opava

Škola vaření /21.11.14
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Pochutnává si na ní celá naše rodina.

Agáta Fischerová, Praha

Škola vaření /22.10.12
Myši

Myši

Někdy přidám do těsta i pár lžiček rumu.
Renáta Lepíková, Raškovice
Škola vaření /29.12.10
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama