Reklama
Chlebové bochánky II
Fotogalerie:

Chlebové bochánky II

Jana Žáčková

Praha
Moje babička pekla vynikající domácí chleba. To se mi už jako malé moc líbilo a říkala jsem si, že i já budu jednou péct jako ona. Chléb jsem vylepšila.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 150 g zelí kysané
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžíce olej
  • 3/4 lžičky droždí
  • 350 ml voda
  • 1 lžička ocet
  • 150 g uzené moravské
  • 200 g semínka sezamová
  • 300 g mouka hladká špaldová
  • 100 g mouka celozrnná
  • 1 lžička koření chlebové
  • 100 g mouka žitná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Ve velké zadělávací míse smícháme všechny druhy mouky, 100 g slunečnicových semínek, sušené droždí, chlebové koření, sůl. Vše promícháme a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nalijeme olej, ocet a teplou (vlažnou) vodu. Těsto zaděláváme, dokud není vláčné a nelepí se. Po zadělání jej pomoučíme a necháme na teplém místě kynout.
  2. krok2
    Zelí slijeme a necháme oschnout, trochu ho osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Vykynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme na stejně velké bochánky (velikosti dětské pěstičky). Poté je v ruce roztáhneme, naplníme směsí zelí a masa a pěkně dospod zabalíme.
  3. krok3
    Bochánky přeložíme na vymazaný plech, potřeme je ušlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut dokynout. Poté bochánky ještě jednou pomažeme a potom posypeme zbylými slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

nebeská nádivka

nebeská nádivka

Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel ...
Škola vaření /23.09.08
Kohout se špeclemi

Kohout se špeclemi

Maso se omáčkou přelije až na talíři. Špecle se dají také koupit.

Božena ...

Škola vaření /02.07.16
Malé domácí paštiky

Malé domácí paštiky

Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak ...
Škola vaření /25.08.11
Zapečené domácí fleky

Zapečené domácí fleky

Chutnají jako ty, které dělávala moje babička. Uzené by mělo být jemně prorostlé, pak...
Škola vaření /07.04.12
Myši

Myši

Někdy přidám do těsta i pár lžiček rumu.
Renáta Lepíková, Raškovice
Škola vaření /29.12.10
Laň na houbách

Laň na houbách

Maso z laně je jemnější a šťavnatější.

Markéta Musilová, Koryčany

Škola vaření /29.10.16
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama