Reklama
Chlebová štóla
Fotogalerie:

Chlebová štóla

Vladimíra Wagnerová

Horní Jiřetín
Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší.
Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 1 lžíce sůl
  • 1 lžička kmín
  • 30 g droždí
  • 1 lžička cukr pískový
  • 300 ml voda
  • 250 g slanina anglická
  • 200 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky‚ soli a kmínu vytvoříme směs‚ do níž vmícháme kvásek z droždí, cukru a trošky teplé vody.
  2. Vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme vodu. Necháme je vykynout a pak z něj vyválíme placku.
  3. Na ni dáme slaninu a posypeme strouhaným sýrem. Vše zabalíme, vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Upečeme při 140 °C.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachnička se zelím

Kachnička se zelím

Česká klasika, která se nikdy nepřejí. Eva Součková, Řevnice
Škola vaření /09.12.13
Nadýchaný věnec

Nadýchaný věnec

Dělám jej místo tradičního mazance.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /29.03.17
Zapečený kadeřávek

Zapečený kadeřávek

Edita Šímová, Praha

Škola vaření /28.01.18
Jahodový sirup

Jahodový sirup

Kamila Turmová, Liberec

Škola vaření /12.06.19
Bramborák na plech

Bramborák na plech

 Je zdravější než klasický smažený.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Škola vaření /20.12.11
Katova pomsta

Katova pomsta

Chutná jako lepší lečo, ale pořádně ostré.
Petra Javorská, České Velenice
Škola vaření /18.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu