Reklama
Chlebová česnečka
Fotogalerie:
 

Chlebová česnečka

David Bezucha

Když paříme s kamarády, vím bezpečně, že tahle polévka mě vždycky druhý den dostane z opice a postaví na nohy.
David Bezucha, 
Mladá Boleslav

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádlo
  • 4 plátky chléb světlý
  • 4-5 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 vejce
  • svazek petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci s rozehřátým sádlem ji osmažíme dozlatova.
  2. krok2
     Plátky chleba nakrájíme na kousíčky a přidáme k cibulce. Po všech stranách osmažíme a přidáme utřený česnek. Poté vše zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud chléb nezměkne. Potom ponorným mixérem všechno umixujeme na hladkou kaši. Polévku ochutíme solí   a pepřem.
  3. krok3
    Přidáme nasekanou petrželku a obě vejce, která necháme přibližně 3 minuty bez míchání vařit.
  4. krok4
    Na závěr promícháme a ještě asi 5 minut dovaříme. Na talíři posypeme čer-stvou kadeřavou petrželkou.

    TIP: Česnečku podávej s chlebovými křupínky. Připravíš si je tak, že na kostičky nakrájený starší chléb osmažíš na oleji a pak posypeš tymiánem nebo drcenou majoránkou. 

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Odpalované knedlíky

Odpalované knedlíky

Klidně přidej trochu čerstvého ovoce. Zuzana Tichá, Chrudim
Škola vaření /21.04.17
Zapečené domácí fleky

Zapečené domácí fleky

Chutnají jako ty, které dělávala moje babička. Uzené by mělo být jemně prorostlé, pak...
Škola vaření /07.04.12
Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Kuřecí stehýnka v hořčici s osmaženými bramborami

Moc vás všechny v redakci zdravím a posílám vám recept na kuřecí stehýnka s neobvyklou...
Škola vaření /21.07.08
Vepřové s celerovou omáčkou

Vepřové s celerovou omáčkou

Spousta lidí nemá celer příliš v lásce, ale když se dobře upraví, je možné si ...

Škola vaření /19.02.15
Marmeládová směska

Marmeládová směska

Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
...
Škola vaření /19.11.10
Koblížkové trhance

Koblížkové trhance

Chutnají skoro jako kobližky.
Michala Čaloudová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu