Reklama
Chlebová česnečka
Fotogalerie:
 

Chlebová česnečka

David Bezucha

Když paříme s kamarády, vím bezpečně, že tahle polévka mě vždycky druhý den dostane z opice a postaví na nohy.
David Bezucha, 
Mladá Boleslav

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádlo
  • 4 plátky chléb světlý
  • 4-5 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 vejce
  • svazek petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci s rozehřátým sádlem ji osmažíme dozlatova.
  2. krok2
     Plátky chleba nakrájíme na kousíčky a přidáme k cibulce. Po všech stranách osmažíme a přidáme utřený česnek. Poté vše zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud chléb nezměkne. Potom ponorným mixérem všechno umixujeme na hladkou kaši. Polévku ochutíme solí   a pepřem.
  3. krok3
    Přidáme nasekanou petrželku a obě vejce, která necháme přibližně 3 minuty bez míchání vařit.
  4. krok4
    Na závěr promícháme a ještě asi 5 minut dovaříme. Na talíři posypeme čer-stvou kadeřavou petrželkou.

    TIP: Česnečku podávej s chlebovými křupínky. Připravíš si je tak, že na kostičky nakrájený starší chléb osmažíš na oleji a pak posypeš tymiánem nebo drcenou majoránkou. 

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Knedlíky vařené v ubrousku

Knedlíky vařené v ubrousku

Jsou podle Magdaleny Dobromily Rettigové. Jana Klejdusová, Jemnice
Škola vaření /10.04.13
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...

Škola vaření /19.06.14
Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech.

Ester Witasová, Hnojník

Škola vaření /28.02.14
Švestková omáčka

Švestková omáčka

Bez ní si Vánoce nedovedu představit. Omáčka se podává na Štědrý den‚ ale my si na ...
Škola vaření /08.12.12
Slavnostní rybí polévka

Slavnostní rybí polévka

Kapří polévka nám nechutná, tato je jemnější.

Karolína Smékalová, Klatovy

Škola vaření /27.11.16
 

Nejnovější

Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád. Ondřej Dráteník, Litomyšl
Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
Kávová zrna

Kávová zrna

Káva by měla být hodně silná. A třtinový cukr dodá jemnou chuť.

Iva Černá, ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama