Reklama
Chléb plněný masem a zelím
Fotogalerie:

Chléb plněný masem a zelím

Kristýna Radová

Orlová
Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť zajímavé.
Kristýna Radová, Orlová

Ingredience

  • 4 chléb světlý
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 cibule červená
  • 400 g vepřová kýta
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1/4 hlávky zelí bílé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 1 kostka bujón
  • 3 lžíce rajský protlak
  • 1 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti chilli
  • hrst cibulová nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Zaprášíme paprikou a za stálého míchání opečeme tak, aby se paprika nepřipálila. Vše zalijeme asi 150 ml vody a přidáme najemno nakrájené zelí.
  2. Ochutíme kořením a rozdrobíme kostku bujonu. Za občasného míchání dusíme přibližně 40 minut. Pokud máme málo šťávy, směs podlijeme vodou.
  3. K masu přimícháme rajský protlak a na kostičky nakrájenou červenou papriku a prolisovaný česnek. Vše dusíme do změknutí ještě asi 20 minut.
  4. Nakonec vše dochutíme dle libosti chilli kořením. U chlebů (malé kulaté bochníky) odkrojíme vršky, vydlabeme vnitřky a plníme hotovou směsí. Nakonec ozdobíme cibulovou natí.
     
    TIP: Vnitřky chleba nevybírejte úplně na skývu, je lepší, když uvnitř trocha zůstane.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy plněné jahodovou zavařeninou.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /21.04.17
Podzimní čaj

Podzimní čaj

Ideální pro chladné zimní večery.
Jitka Kubečková, Ostrava
Škola vaření /29.12.10
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Výborný, šťavnatý a docela zdravý oběd. Naučila jsem se toto jídlo od babičky mého ...
Škola vaření /06.06.13
Svíčková s masovými kuličkami

Svíčková s masovými kuličkami

I svíčková omáčka se dá připravit trochu jiným způsobem‚ než na jaký ...

Škola vaření /13.11.13
Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Podáváme s brambory posypanými bylinkami.


Helena Sklenářová, České Budějovice

...
Škola vaření /20.03.17
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama