Reklama
Chléb plněný masem a zelím
Fotogalerie:

Chléb plněný masem a zelím

Kristýna Radová

Orlová
Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť zajímavé.
Kristýna Radová, Orlová

Ingredience

  • 4 chléb světlý
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 cibule červená
  • 400 g vepřová kýta
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1/4 hlávky zelí bílé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 1 kostka bujón
  • 3 lžíce rajský protlak
  • 1 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti chilli
  • hrst cibulová nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Zaprášíme paprikou a za stálého míchání opečeme tak, aby se paprika nepřipálila. Vše zalijeme asi 150 ml vody a přidáme najemno nakrájené zelí.
  2. Ochutíme kořením a rozdrobíme kostku bujonu. Za občasného míchání dusíme přibližně 40 minut. Pokud máme málo šťávy, směs podlijeme vodou.
  3. K masu přimícháme rajský protlak a na kostičky nakrájenou červenou papriku a prolisovaný česnek. Vše dusíme do změknutí ještě asi 20 minut.
  4. Nakonec vše dochutíme dle libosti chilli kořením. U chlebů (malé kulaté bochníky) odkrojíme vršky, vydlabeme vnitřky a plníme hotovou směsí. Nakonec ozdobíme cibulovou natí.
     
    TIP: Vnitřky chleba nevybírejte úplně na skývu, je lepší, když uvnitř trocha zůstane.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky. Jana Malá, ...
Škola vaření /24.03.17
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Nadýchaný věnec

Nadýchaný věnec

Dělám jej místo tradičního mazance.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /29.03.17
Cibulový salát

Cibulový salát

Pomáhá proti průduškovému kašli.
Pavla Blechová, Hnátice
Škola vaření /14.02.11
Vdolečky s povidly

Vdolečky s povidly

Vůně vdolečků mi vždycky připomene prázdniny.

Eva Žmolíková, Milevsko

Škola vaření /08.07.17
Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /25.02.14
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama