Reklama
Reklama
Chléb plněný masem a zelím
Fotogalerie:

Chléb plněný masem a zelím

Kristýna Radová

Orlová
Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť zajímavé.
Kristýna Radová, Orlová

Ingredience

  • 4 chléb světlý
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 cibule červená
  • 400 g vepřová kýta
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1/4 hlávky zelí bílé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka kmín
  • 1 kostka bujón
  • 3 lžíce rajský protlak
  • 1 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti chilli
  • hrst cibulová nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Zaprášíme paprikou a za stálého míchání opečeme tak, aby se paprika nepřipálila. Vše zalijeme asi 150 ml vody a přidáme najemno nakrájené zelí.
  2. Ochutíme kořením a rozdrobíme kostku bujonu. Za občasného míchání dusíme přibližně 40 minut. Pokud máme málo šťávy, směs podlijeme vodou.
  3. K masu přimícháme rajský protlak a na kostičky nakrájenou červenou papriku a prolisovaný česnek. Vše dusíme do změknutí ještě asi 20 minut.
  4. Nakonec vše dochutíme dle libosti chilli kořením. U chlebů (malé kulaté bochníky) odkrojíme vršky, vydlabeme vnitřky a plníme hotovou směsí. Nakonec ozdobíme cibulovou natí.
     
    TIP: Vnitřky chleba nevybírejte úplně na skývu, je lepší, když uvnitř trocha zůstane.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hráškovo-sýrový krém

Hráškovo-sýrový krém

Krémové polévky se u nás těší velké oblibě. Markéta Musilová, Koryčany
Škola vaření /13.10.16
Houbový guláš

Houbový guláš

Je to vlastně bramborový guláš, ale s houbami chutná výborně.
Libuše Staňková, ...
Škola vaření /02.09.08
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché.

Jana Kolouchová, Plzeň

Škola vaření /16.02.16
Jelení kýta s glazovanou mrkví

Jelení kýta s glazovanou mrkví

Zvěřina má zajímavou, zcela specifickou chuť. Na podzim si jí rádi zpestříme ...

Škola vaření /25.10.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama