Ingredience
- 4 chléb světlý
- 2 lžíce sádlo
- 1 cibule červená
- 400 g vepřová kýta
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 1/4 hlávky zelí bílé
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka kmín
- 1 kostka bujón
- 3 lžíce rajský protlak
- 1 paprika červená
- 3 stroužky česnek
- dle chuti chilli
- hrst cibulová nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Zaprášíme paprikou a za stálého míchání opečeme tak, aby se paprika nepřipálila. Vše zalijeme asi 150 ml vody a přidáme najemno nakrájené zelí.
-
Ochutíme kořením a rozdrobíme kostku bujonu. Za občasného míchání dusíme přibližně 40 minut. Pokud máme málo šťávy, směs podlijeme vodou.
-
K masu přimícháme rajský protlak a na kostičky nakrájenou červenou papriku a prolisovaný česnek. Vše dusíme do změknutí ještě asi 20 minut.
-
Nakonec vše dochutíme dle libosti chilli kořením. U chlebů (malé kulaté bochníky) odkrojíme vršky, vydlabeme vnitřky a plníme hotovou směsí. Nakonec ozdobíme cibulovou natí.TIP: Vnitřky chleba nevybírejte úplně na skývu, je lepší, když uvnitř trocha zůstane.