Reklama
Chalupářské klobásy
Fotogalerie:

Chalupářské klobásy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dalibor Marounek,


Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 5 kg čerstvé vepřové krkovičky
  • 3 kg čerstvého vepřového výřezu
  • podle chuti sůl
  • 20 g sladké papriky
  • 40 g drceného kmínu
  • 10  g mletého pepře
  • 100 g utřeného česneku
  • 2 kg proleželého zadního hovězího masa
  • 1 l hovězího vývaru
  • sdíraná vepřová střeva

Doba přípravy

Počet porcí

10 kg klobás

Orientační cena

1000 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstvou krkovičku a 3/4 vepřového výřezu bez kůže nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Pokrájené maso vložíme do nádoby (nejdříve libové maso, potom výřez), přidáme sůl, utřený česnek a polovinu koření. Dobře promícháme a necháme 24 hodin uležet.

  2. V den výroby umeleme hovězí maso najemno a samostatně umeleme i zbytek vepřového výřezu. Z mletého hovězího masa a části vývaru vymícháme dobře pojivou spojku. Spojku promícháme s uleželým masem a vmícháme i část umletého výřezu.

  3. Ve zbytku vývaru rozmícháme zbylé koření mimo papriky a promícháme. Nakonec přidáme červenou papriku a podle potřeby dosolíme. Znovu důkladně promícháme a necháme hodinu odležet.

  4. Narážíme do vepřových střev, zaštipujeme a vážeme na kusy zhruba o hmotnosti 300 g. Klobásy navěsíme do vyhřáté udírny a udíme 1 hodinu při 60 °C do zlatohněda.

  5. Potom klobásy vaříme při 72–75 °C asi 30 minut. Povařené klobásy ještě doudíme (při 80 °C přibližně 1 hodinu).

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolový guláš

Fazolový guláš

Klobása s česnekem dodá ten správný říz. Martin Dadjuc, Mladá Boleslav
Škola vaření /29.12.10
Máslový mazanec

Máslový mazanec

Důležité je, aby těsto dobře nakynulo.

Alena Páclová, Náchod

Škola vaření /07.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Rozinkové placičky s medem

Rozinkové placičky s medem

Léty prověřená klasika, jsou opravdu moc dobré.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Škola vaření /29.09.16
Jelení kýta s glazovanou mrkví

Jelení kýta s glazovanou mrkví

Zvěřina má zajímavou, zcela specifickou chuť. Na podzim si jí rádi zpestříme ...

Škola vaření /25.10.16
Pečené kapustové koule

Pečené kapustové koule

Jsou šťavnaté a moc dobré.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /23.02.16
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama