Reklama
Reklama
Chalupářské klobásy
Fotogalerie:

Chalupářské klobásy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dalibor Marounek,


Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 5 kg čerstvé vepřové krkovičky
  • 3 kg čerstvého vepřového výřezu
  • podle chuti sůl
  • 20 g sladké papriky
  • 40 g drceného kmínu
  • 10  g mletého pepře
  • 100 g utřeného česneku
  • 2 kg proleželého zadního hovězího masa
  • 1 l hovězího vývaru
  • sdíraná vepřová střeva

Doba přípravy

Počet porcí

10 kg klobás

Orientační cena

1000 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstvou krkovičku a 3/4 vepřového výřezu bez kůže nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Pokrájené maso vložíme do nádoby (nejdříve libové maso, potom výřez), přidáme sůl, utřený česnek a polovinu koření. Dobře promícháme a necháme 24 hodin uležet.

  2. V den výroby umeleme hovězí maso najemno a samostatně umeleme i zbytek vepřového výřezu. Z mletého hovězího masa a části vývaru vymícháme dobře pojivou spojku. Spojku promícháme s uleželým masem a vmícháme i část umletého výřezu.

  3. Ve zbytku vývaru rozmícháme zbylé koření mimo papriky a promícháme. Nakonec přidáme červenou papriku a podle potřeby dosolíme. Znovu důkladně promícháme a necháme hodinu odležet.

  4. Narážíme do vepřových střev, zaštipujeme a vážeme na kusy zhruba o hmotnosti 300 g. Klobásy navěsíme do vyhřáté udírny a udíme 1 hodinu při 60 °C do zlatohněda.

  5. Potom klobásy vaříme při 72–75 °C asi 30 minut. Povařené klobásy ještě doudíme (při 80 °C přibližně 1 hodinu).

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomalu pečená krkovička

Pomalu pečená krkovička

Podle receptu Kamily Tučkové z Poděbrad
Škola vaření /03.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /07.04.17
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou

Typicky podzimní oběd, servíruj ho s kompotem.

Kateřina Svobodová, Jindřichův Hradec

Škola vaření /19.04.16
Tvarůžky v těstíčku

Tvarůžky v těstíčku

Večeře podle mého gusta.

Pavel Sedlák, Karlovy Vary

Škola vaření /26.10.17
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama