Reklama
Reklama
Chalupářské klobásy
Fotogalerie:

Chalupářské klobásy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dalibor Marounek,


Roudnice nad Labem

Ingredience

  • 5 kg čerstvé vepřové krkovičky
  • 3 kg čerstvého vepřového výřezu
  • podle chuti sůl
  • 20 g sladké papriky
  • 40 g drceného kmínu
  • 10  g mletého pepře
  • 100 g utřeného česneku
  • 2 kg proleželého zadního hovězího masa
  • 1 l hovězího vývaru
  • sdíraná vepřová střeva

Doba přípravy

Počet porcí

10 kg klobás

Orientační cena

1000 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstvou krkovičku a 3/4 vepřového výřezu bez kůže nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Pokrájené maso vložíme do nádoby (nejdříve libové maso, potom výřez), přidáme sůl, utřený česnek a polovinu koření. Dobře promícháme a necháme 24 hodin uležet.

  2. V den výroby umeleme hovězí maso najemno a samostatně umeleme i zbytek vepřového výřezu. Z mletého hovězího masa a části vývaru vymícháme dobře pojivou spojku. Spojku promícháme s uleželým masem a vmícháme i část umletého výřezu.

  3. Ve zbytku vývaru rozmícháme zbylé koření mimo papriky a promícháme. Nakonec přidáme červenou papriku a podle potřeby dosolíme. Znovu důkladně promícháme a necháme hodinu odležet.

  4. Narážíme do vepřových střev, zaštipujeme a vážeme na kusy zhruba o hmotnosti 300 g. Klobásy navěsíme do vyhřáté udírny a udíme 1 hodinu při 60 °C do zlatohněda.

  5. Potom klobásy vaříme při 72–75 °C asi 30 minut. Povařené klobásy ještě doudíme (při 80 °C přibližně 1 hodinu).

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Růženčiny šunkofleky

Růženčiny šunkofleky

Babička Růženka flíčky dělala z vlastního nudlového těsta.

Karel Švec, Brno

Škola vaření /13.06.15
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Krémová bramboračka podle babičky Helenky si v naší rodině už vydobyla nezastupitelné ...
Škola vaření /23.09.08
Knedlíky s cibulovým zelím

Knedlíky s cibulovým zelím

Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina ...
Škola vaření /25.01.10
Domácí sulc

Domácí sulc

Připraveno podle receptu

Jany Zapletalové z Aše

Škola vaření /28.02.18
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /13.02.18
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama