Reklama
Reklama
Česnekové brambory
Fotogalerie:

Česnekové brambory

Jana Remková

Orlová
K večeři nemusí být jen jídla z masa. Toto je dobré při virózách.
Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 800 g brambory
  • 100 g máslo
  • 16 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 300 g sýr eidam
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájíme na hranolky. Polovinu rozložíme na dno máslem vymazané zapékací misky a posypeme polovinou jemně nasekaného česneku. Osolíme a okořeníme a posypeme polovinou strouhaného sýra.
  2. Na sýr rozložíme zbytek brambor, opět osolíme, okořeníme, posypeme zbytkem česneku a sýrem. Vše rovnoměrně zalijeme mlékem a poklademe kousky másla.
  3. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě při 180–190 °C přibližně 50 minut.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Škola vaření /06.08.13
Halušky ‚‚po našem‘‘

Halušky ‚‚po našem‘‘

Chuť uzeného, hub a zelí vytvoří v ústech dokonalou harmonii.
Dalibor ...
Škola vaření /09.12.10
Bramborové pirohy s brynzou

Bramborové pirohy s brynzou

Dají se připravit také nasladko, s tvarohem, s mákem nebo s ovocnou omáčkou.

Zuzana ...

Škola vaření /21.01.15
Rybí polévka

Rybí polévka

Tak ji dělávala moje babička.

Martin Vomáčka, Český Krumlov

Škola vaření /03.12.13
Zapékaná mrkev s brynzou

Zapékaná mrkev s brynzou

Díky pikantní brynze je jinak  fádní mrkev velmi lahodná.

Simona Vachlerová, Most

...
Škola vaření /07.05.17
České houstičky

České houstičky

Jsou mnohem lepší než ty kupované.

Martina  Dostálková, Srch

Škola vaření /28.07.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama