Reklama
Česnečka trochu jinak
Fotogalerie:

Česnečka trochu jinak

Jaroslava Mudrochová

Dolníky
Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý.
Jaroslava Mudrochová, Dolníky

Ingredience

  • 8 stroužků česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 200-300 g šunka
  • 1 pórek
  • 2-3 cibule
  • 200 g sýr eidam
  • 2 houska

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do vroucí osolené vody prolisujeme stroužky česneku, přidáme na kostičky nakrájenou, lehce opepřenou šunku, na kolečka nakrájený pórek a cibuli. Povaříme jen asi 5 minut.
  2. Polévku nalijeme do talířů. Přidáme nakrájený sýr, který se v ní rozpustí a dodá jí jemnou chuť. Potom přisypeme osmahnutou housku. Pro dochucení použijeme sůl, pepř a, pokud máme rádi, také maggi.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bažantí stehýnka

Bažantí stehýnka

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál. Karolína ...
Škola vaření /07.06.16
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých ...
Škola vaření /19.11.08
Staročeský houbovec

Staročeský houbovec

Tento zajímavý recept pochází z Podkrkonoší.
Inka Lacinová, Praha

Škola vaření /16.12.15
Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Švestkové knedlíky sypané tvarohem

Když nám je babička dělávala, vždycky jsme je hned zbaštili, na večeři nezbyly. Také ...
Škola vaření /29.06.13
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Škola vaření /19.11.13
Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové.

Alena ...

Škola vaření /06.06.14
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama