Reklama
České buchty
Fotogalerie:

České buchty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Miroslava Čiržová, Opava

Ingredience

  • 250  ml mléka
  • 40  g droždí
  • 100  g cukru
  • 500  g polohrubé mouky + na posypání
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 120  g másla
  • kelímek švestkových povidel

Doba přípravy

Počet porcí

1 pekáč

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vlahém mléce rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a lžíci mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. Mouku smícháme se solí, zbylým cukrem a žloutky. Přidáme vykynutý kvásek a nakonec asi 8 lžic rozehřátého másla. Vypracujeme hustší těsto, posypeme ho moukou, přikryjeme utěrkou a v míse na teplém místě necháme hodinu kynout.

  3. Pak lžící vykrajujeme kousky, na pomoučeném prkénku je zploštíme, naplníme lžičkou povidel, sbalíme do šátečku, zakulatíme jako knedlík a vložíme do vymaštěného pekáče.

  4. Buchtu pomastíme po obvodu a tak pokračujeme, až je pekáč plný. Zbytek rozehřátého másla rozetřeme na povrch a vložíme do předehřáté trouby péct. Dozlatova upečené buchty můžeme posypat moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství. Hana Postránecká, České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
Kuře načerno

Kuře načerno

Staré recepty mají své kouzlo, stejně jaké staré domy či nábytek. Proč se k nim ...
Škola vaření /09.02.10
Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička

Škola vaření /20.08.18
Sladké rohlíčky

Sladké rohlíčky

Já je dělávám s ořechovou náplní.
František Polášek, Vsetín
Škola vaření /24.02.10
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Podáváme s kysaným zelím a s cibulkou.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu