Reklama
Červená  vajíčka
Fotogalerie:

Červená vajíčka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního stolu. U nás se předává z generace na generaci.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Vejce:
  • 6 vejce
  • 1 řepa červená
  • 1 cibule
  • 250 ml ocet
  • 1 lžička cukr pískový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1-2 lžičky hořčice plnotučná
  • 1 lučina
  • 1 majonéza
  • dle chuti sůl
  • Náplň
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce ve skořápce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Po uvaření je vložíme do nádoby se studenou vodou a necháme je důkladně vychladnout.
  2. krok2 Studená vajíčka oloupeme a opláchneme. Mezitím si připravíme řepný roztok.
  3. krok3 Řepu společně s cibulí oloupeme a pokrájíme na plátky. Vložíme ji do 300 ml vody, přidáme ocet, sůl, cukr, pepř, vše promícháme a povaříme asi 30 minut. Poté nálev přecedíme, aby v něm neplavaly žádné kousky cibule ani řepy. Necháme zchladnout.
  4. Uvařená oloupaná vajíčka, vložíme do vlažného roztoku a necháme je obarvit (zhruba 10–15 minut). Po obarvení je vyndáme a ostrým nožem všechna přepůlíme.
  5. Žloutky společně s lučinou (nejlépe lučina s pažitkou), hořčicí a majonézou utřeme do hladké směsi, kterou dochutíme solí a nasekanou čerstvou petrželkou. Hotovou směs naplníme zpět do vaječných jamek.
  6. Podáváme vychlazená nejlépe s opečenými toasty.

    TIP: Vajíčka by měla být celá ponořená, jinak je musíš stejnoměrně převracet.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
Broskvové knedlíky

Broskvové knedlíky

Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem ...
Škola vaření /08.05.13
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Škola vaření /19.11.13
Párečky v peřince

Párečky v peřince

Podávám je se salátem a s kefírem.
Věra Černevová, Praha
Škola vaření /20.08.08
Roláda s pudinkem

Roláda s pudinkem

S těstem opatrně, aby se nerozlámalo. 

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Škola vaření /17.06.16
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama