Reklama
Červená  vajíčka
Fotogalerie:

Červená vajíčka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního stolu. U nás se předává z generace na generaci.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Vejce:
  • 6 vejce
  • 1 řepa červená
  • 1 cibule
  • 250 ml ocet
  • 1 lžička cukr pískový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1-2 lžičky hořčice plnotučná
  • 1 lučina
  • 1 majonéza
  • dle chuti sůl
  • Náplň
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce ve skořápce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Po uvaření je vložíme do nádoby se studenou vodou a necháme je důkladně vychladnout.
  2. krok2 Studená vajíčka oloupeme a opláchneme. Mezitím si připravíme řepný roztok.
  3. krok3 Řepu společně s cibulí oloupeme a pokrájíme na plátky. Vložíme ji do 300 ml vody, přidáme ocet, sůl, cukr, pepř, vše promícháme a povaříme asi 30 minut. Poté nálev přecedíme, aby v něm neplavaly žádné kousky cibule ani řepy. Necháme zchladnout.
  4. Uvařená oloupaná vajíčka, vložíme do vlažného roztoku a necháme je obarvit (zhruba 10–15 minut). Po obarvení je vyndáme a ostrým nožem všechna přepůlíme.
  5. Žloutky společně s lučinou (nejlépe lučina s pažitkou), hořčicí a majonézou utřeme do hladké směsi, kterou dochutíme solí a nasekanou čerstvou petrželkou. Hotovou směs naplníme zpět do vaječných jamek.
  6. Podáváme vychlazená nejlépe s opečenými toasty.

    TIP: Vajíčka by měla být celá ponořená, jinak je musíš stejnoměrně převracet.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy plněné jahodovou zavařeninou. Alena Štrougalová, Neštěmice
Škola vaření /21.04.17
Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /12.06.19
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Bez ní si nedovedu představit svátky.
Jitka Horká, Jičín
Škola vaření /29.09.08
Knedlíky s cibulovým zelím

Knedlíky s cibulovým zelím

Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina ...
Škola vaření /25.01.10
Krupicový nákyp

Krupicový nákyp

Poněkud netradiční receptura nákypu.
Alena Kašpárková, Ostrava
Škola vaření /23.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu