Červená  vajíčka
Fotogalerie:

Červená vajíčka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního stolu. U nás se předává z generace na generaci.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Vejce:
  • 6 vejce
  • 1 řepa červená
  • 1 cibule
  • 250 ml ocet
  • 1 lžička cukr pískový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1-2 lžičky hořčice plnotučná
  • 1 lučina
  • 1 majonéza
  • dle chuti sůl
  • Náplň
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce ve skořápce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Po uvaření je vložíme do nádoby se studenou vodou a necháme je důkladně vychladnout.
  2. krok2 Studená vajíčka oloupeme a opláchneme. Mezitím si připravíme řepný roztok.
  3. krok3 Řepu společně s cibulí oloupeme a pokrájíme na plátky. Vložíme ji do 300 ml vody, přidáme ocet, sůl, cukr, pepř, vše promícháme a povaříme asi 30 minut. Poté nálev přecedíme, aby v něm neplavaly žádné kousky cibule ani řepy. Necháme zchladnout.
  4. Uvařená oloupaná vajíčka, vložíme do vlažného roztoku a necháme je obarvit (zhruba 10–15 minut). Po obarvení je vyndáme a ostrým nožem všechna přepůlíme.
  5. Žloutky společně s lučinou (nejlépe lučina s pažitkou), hořčicí a majonézou utřeme do hladké směsi, kterou dochutíme solí a nasekanou čerstvou petrželkou. Hotovou směs naplníme zpět do vaječných jamek.
  6. Podáváme vychlazená nejlépe s opečenými toasty.

    TIP: Vajíčka by měla být celá ponořená, jinak je musíš stejnoměrně převracet.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jelítkový prejt se zelím

Jelítkový prejt se zelím

Mám nejraději poctivý domácí prejt. Není tak těžké si ho udělat. Jana Svačinová, ...
Škola vaření /02.03.15
Špenátové lívance

Špenátové lívance

Špenát máme rádi na všechny způsoby, tento patří k těm nejoblíbenějším.
...
Škola vaření /04.08.11
Staročeská polévka

Staročeská polévka

Před podáváním ozdob polévku snítkou kopru.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /23.11.15
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Podle receptu

Romana Dukly z Přerova

Škola vaření /04.03.19
Fleky s uzeným

Fleky s uzeným

Jednoduchý, rychlý a vydatný oběd.
Otto Plášek, Brno
Škola vaření /25.08.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama