Reklama
Červená  vajíčka
Fotogalerie:

Červená vajíčka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou spíše fialová, ale i tak vypadají úžasně. Je to milá dekorace velikonočního stolu. U nás se předává z generace na generaci.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Vejce:
  • 6 vejce
  • 1 řepa červená
  • 1 cibule
  • 250 ml ocet
  • 1 lžička cukr pískový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1-2 lžičky hořčice plnotučná
  • 1 lučina
  • 1 majonéza
  • dle chuti sůl
  • Náplň
  • svazek petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce ve skořápce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Po uvaření je vložíme do nádoby se studenou vodou a necháme je důkladně vychladnout.
  2. krok2 Studená vajíčka oloupeme a opláchneme. Mezitím si připravíme řepný roztok.
  3. krok3 Řepu společně s cibulí oloupeme a pokrájíme na plátky. Vložíme ji do 300 ml vody, přidáme ocet, sůl, cukr, pepř, vše promícháme a povaříme asi 30 minut. Poté nálev přecedíme, aby v něm neplavaly žádné kousky cibule ani řepy. Necháme zchladnout.
  4. Uvařená oloupaná vajíčka, vložíme do vlažného roztoku a necháme je obarvit (zhruba 10–15 minut). Po obarvení je vyndáme a ostrým nožem všechna přepůlíme.
  5. Žloutky společně s lučinou (nejlépe lučina s pažitkou), hořčicí a majonézou utřeme do hladké směsi, kterou dochutíme solí a nasekanou čerstvou petrželkou. Hotovou směs naplníme zpět do vaječných jamek.
  6. Podáváme vychlazená nejlépe s opečenými toasty.

    TIP: Vajíčka by měla být celá ponořená, jinak je musíš stejnoměrně převracet.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame. Renata Slavíčková, Velké Popovice
Škola vaření /22.05.17
Babiččino tajemství

Babiččino tajemství

Pamatuji si recept, který dělala babička i mamka. Je to levné, rychlé a dobré.
Cecilie ...
Škola vaření /02.09.08
Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře.

Zdena Vondrová, Olomouc

Škola vaření /29.09.16
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je velmi zdravá, proto ji vařím dost často.
Erika Uchytilová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Kukuřičné placičky

Kukuřičné placičky

Jednoduché, chutné a levné.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /09.07.12
Zelňáky

Zelňáky

Bochánky v troubě posypu ještě kmínem nebo mákem.
Jana Niemcová, Třinec
Škola vaření /29.12.10
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama