Reklama
Černá buchta
Fotogalerie:

Černá buchta

Adam Koudelka

Prostějov
Tmavý moučník od babičky mi chutná.
Adam Koudelka, Prostějov

Ingredience

  • 300 g cukr krupice
  • 100 g hera
  • 3 vejce
  • 350 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/4 l mléko
  • 3 lžíce rum
  • 30 g kakao
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr, heru a žloutky ušleháme do pěny. Přidáváme mouku s kypřicím práškem, mléko, citronovou kůru, rum a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.
  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 30 minut. Hotové pocukrujeme moučk. cukrem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená kapusta s uzeným masem

Dušená kapusta s uzeným masem

Bylo by škoda nepochutnat si na zelenině sklizené ze zahrady. Je plná vitaminů. ...
Škola vaření /16.08.12
Vepřové maso v koprové omáčce

Vepřové maso v koprové omáčce

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku.

Barbora Brudná, Třinec

Škola vaření /06.08.09
Rohlíky s mákem

Rohlíky s mákem

Jsou úplně jiné než ty kupované. Určitě si pochutnáš.
Zdeňka Hlocká, Praha
Škola vaření /28.02.10
Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý.
Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Škola vaření /28.02.10
Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do ...
Škola vaření /26.10.11
Kapr namodro

Kapr namodro

Velká pochoutka, navíc zdravá úprava. 

Dominika Nová, Znojmo

Škola vaření /19.12.16
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama