Reklama
Reklama
Celozrnné rohlíčky se škvarky
Fotogalerie:

Celozrnné rohlíčky se škvarky

Magda Lacková

Domažličky
Mám ráda celozrnné rohlíky, ale tyto jsem trochu vylepšila, protože manžel miluje škvarky.
Magda Lacková, Domažličky

Ingredience

  • 40 g droždí
  • 1 lžíce Cukr do kvásku
  • 450 g mouka hladká pšeničná
  • 300 g mouka pšeničná celozrnná
  • 1 lžíce sůl
  • 2 lžíce vločky ovesné
  • 1 hrnek rozmleté škvarky
  • 250 ml voda vlažná
  • 250 ml mléko vlažné
  • 100 ml olej
  • 1 ks vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme kvásek a necháme ho vykynout. Pak postupně v míse smícháme ostatní suroviny. Přidáme vzešlý kvásek, vodu, mléko, tuk a vypracujeme těsto. Nemělo by být příliš tuhé (asi jako na knedlíky).
  2. Na pomoučený vál uděláme z těsta lžící bochánky. Každý rozválíme na ovál, který stočíme do ruličky. Rohlíky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po upečení můžeme rohlíky ještě potřít sádlem nebo vodou nebo je necháme jen vychladnout.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíky s mákem

Rohlíky s mákem

Jsou úplně jiné než ty kupované. Určitě si pochutnáš. Zdeňka Hlocká, Praha
Škola vaření /28.02.10
Lívance z cizrny a kyselého zelí

Lívance z cizrny a kyselého zelí

Cizrna je opomíjená, což je škoda, ochutnej a uvidíš.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /15.09.16
Karbanátky s kedlubnovým zelím

Karbanátky s kedlubnovým zelím

Klasické zelí mi nedělá dobře, proto raději volím jako přílohu to kedlubnové.

Alena ...

Škola vaření /06.06.14
Vánoční smažený kapřík

Vánoční smažený kapřík

V trojobalu obalený a dozlatova usmažený kapr je prostě vánoční klasika.

...

Škola vaření /30.11.16
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /02.02.18
Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý.
Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama