Reklama
Caletky
Fotogalerie:

Caletky

Nela Kratochvílová

Benešov
Dělala je už mamčina prababička. Mně je dvanáct a zvládnu je i já.
Nela Kratochvílová, Benešov

Ingredience

  • 600 g mouka polohrubá
  • 400 g škvarky rozehřáté
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 hrst cukr krupice
  • 1 hrst mák
  • 1/2 kostky droždí
  • 3 vejce
  • mléko dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme těsto, aby bylo hodně vláčné, a necháme je asi hodinu v teple kynout.
  2. Poté vyválíme na pomoučeném vále placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na nevymazaný plech a dáme péci. Z této dávky se upeče minimálně 45 caletek.

    TIP: Výborně se hodí jako příloha ke gulášové nebo bramborové polévce.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krupicový nákyp

Krupicový nákyp

Poněkud netradiční receptura nákypu. Alena Kašpárková, Ostrava
Škola vaření /23.07.10
Zapečená zelňačka

Zapečená zelňačka

Připrav ji , když není maso. Díky karí je pikantnější, díky smetaně lahodnější.
...
Škola vaření /04.05.11
Odpalované knedlíky

Odpalované knedlíky

Klidně přidej trochu čerstvého ovoce.

Zuzana Tichá, Chrudim

Škola vaření /21.04.17
Pivní boží milosti

Pivní boží milosti

Tento recept od babičky je fakt boží...


Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Škola vaření /23.03.17
Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Svítek s ovocem

Svítek s ovocem

Když si na něm pochutnávám, vzpomínám na dětství.
Vlasta Zikmundová, Vrchlabí
...
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama