Reklama
Čalamáda ze zelí a paprik
Fotogalerie:

Čalamáda ze zelí a paprik

Jitka Pavlíková

Strakonice
Pikantní a navíc velmi zdravé.
Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 2,5 kg zelí bílé
  • 1 kg paprika červená
  • 2 l voda
  • 2 cibule velká
  • 500 g cukr pískový
  • 200 ml olej
  • 200 ml ocet
  • 1 balení deko

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnutou hlávku bílého zelí nakrájíme na slabší proužky. Papriky očistíme‚ zbavíme jadérek a rovněž nakrájíme na tenké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Všechny suroviny ve velké míse promícháme a necháme chvilku odležet.
  2. Zatím si v hrnci připravíme nálev: smícháme olej‚ Deko‚ ocet‚ vodu a vše povaříme.
  3. Připravíme si umyté a v horku sterilované sklenice. Vychladlý nálev scedíme a zeleninovou směs ve sklenicích jím zalijeme. Sklenice uzavřeme víčky a necháme jeden den stát v chladu. Tato čalamáda se nepotřebuje rozležet‚ proto už následující den můžeme ochutnávat. Hodí se jako příloha k pečenému masu‚ těstovinám nebo k francouzským bramborám.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /20.06.17
Knedlíky s uzeninou

Knedlíky s uzeninou

Naše oblíbené jídlo na sobotní oběd.
Hana Katzerová, Lanškroun
Škola vaření /12.07.12
Halušky ‚‚po našem‘‘

Halušky ‚‚po našem‘‘

Chuť uzeného, hub a zelí vytvoří v ústech dokonalou harmonii.
Dalibor ...
Škola vaření /09.12.10
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
Králík pečený s hořčicí

Králík pečený s hořčicí

Blanka Dočkalová, Mělník

Škola vaření /21.02.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu