Reklama
Čalamáda ze zelí a paprik
Fotogalerie:

Čalamáda ze zelí a paprik

Jitka Pavlíková

Strakonice
Pikantní a navíc velmi zdravé.
Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 2,5 kg zelí bílé
  • 1 kg paprika červená
  • 2 l voda
  • 2 cibule velká
  • 500 g cukr pískový
  • 200 ml olej
  • 200 ml ocet
  • 1 balení deko

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Opláchnutou hlávku bílého zelí nakrájíme na slabší proužky. Papriky očistíme‚ zbavíme jadérek a rovněž nakrájíme na tenké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Všechny suroviny ve velké míse promícháme a necháme chvilku odležet.
  2. Zatím si v hrnci připravíme nálev: smícháme olej‚ Deko‚ ocet‚ vodu a vše povaříme.
  3. Připravíme si umyté a v horku sterilované sklenice. Vychladlý nálev scedíme a zeleninovou směs ve sklenicích jím zalijeme. Sklenice uzavřeme víčky a necháme jeden den stát v chladu. Tato čalamáda se nepotřebuje rozležet‚ proto už následující den můžeme ochutnávat. Hodí se jako příloha k pečenému masu‚ těstovinám nebo k francouzským bramborám.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kapr pečený na cibuli

Kapr pečený na cibuli

Další recept na nejoblíbenější českou rybu. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /19.03.17
Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní.

Tomáš ...

Škola vaření /20.01.17
Kachna v šouletu

Kachna v šouletu

Klasika, na kterou se zapomíná.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /30.06.16
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Husička s nádivkou

Husička s nádivkou

Nejlepší je s knedlíkem a se zelím.

Alena Sudová, Praha

Škola vaření /21.04.16
Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama