Reklama
Čalamáda
Fotogalerie:

Čalamáda

Bára Kulichová

Červený Kostelec
Použij jako přílohu nebo přidávej do salátů.
Bára Kulichová, Červený Kostelec

Ingredience

  • 2 kg paprika
  • 2 kg cibule
  • 2 kg rajčata
  • 2 kg okurka
  • 1,5 l voda
  • 750 ml ocet
  • 300 g cukr krupice
  • 100 g sůl
  • 500 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky.
  2. Z vody, octa, cukru a soli připravíme nálev, který asi 10 minut povaříme. Přilijeme k němu kvalitní, nejlépe slunečnicový olej.
  3. Do nálevu přidáme zeleninu, směs lehce promícháme a plníme do zavařovacích sklenic. Uzavřeme je víčkem a sterilujeme.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makové rohlíčky

Makové rohlíčky

Ideální dobrůtka k víkendové snídani. Ivana Černá, Praha
Škola vaření /24.05.17
Zelňačka v chlebu

Zelňačka v chlebu

Pořádně sytý oběd či večeře.

Zuzana Adamczyková, Opava

Škola vaření /21.11.14
‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

‚‚Foukanec‘‘ naší babičky

Máme ho moc rády.
Anna a Jana Dobřichovské,
Bílá Třemešná
Škola vaření /18.02.10
Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Guláš dělám nejraději z kližky, je šťavnatá.

Ludmila Vocílková, Příbram

Škola vaření /09.11.14
Krůtí stehna na špeku

Krůtí stehna na špeku

Jednoduchý recept z babiččiny kuchyně.

Petra Holická, České Budějovice

Škola vaření /26.08.14
Knedlíky s cibulovým zelím

Knedlíky s cibulovým zelím

Potrpíme si na klasiku, proto poměrně často připravuji jídla podle babiččina ...
Škola vaření /25.01.10
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama