Reklama
Bystřická kyselica
Fotogalerie:

Bystřická kyselica

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tradiční recept z Moravského Slovácka z oblasti Bílých Karpat.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Ingredience

  • 200 g fazolí
  • 2 litry vody
  • podle potřeby celer
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 cibule + 1 na jíšku
  • 5 stoužků česneku
  • 2 brambory
  • 2 hrsti sušených hříbků
  • podle chuti nové koření
  • 1 bobkový list
  • podle potřeby pepř
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti sušené trnky
  • 500 g kysaného zelí
  • na jíšku olej a mouka
  • podle chuti povidla
  • podle potřeby mléko
  • 1 smetana
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Přes noc si namočíme fazole do vody. Druhý den vyměníme vodu, doplníme na dva litry a dáme vařit.

  2. Přidáme očištěnou zeleninu – celer, mrkev, petržel, cibuli, česnek, brambory a sušené hříbky. Dále pak nové koření, bobkový list, sůl a pepř. Sušené trnky nejprve pokrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce. Do dalšího hrnce dáme vařit kysané zelí.

  3. Po uvaření fazole se zeleninou přidáme do hrnce s uvařeným zelím. Pak přidáme cibulovou jíšku (cibule, olej, mouka) a polévku dochutíme lžící povidel. Nakonec přidáme mléko a smetanu. Vše pečlivě promícháme a zapracujeme do polévky.

  4. Pokud se nám zdá polévka málo kyselá, přidáme několik lžic octa. Na závěr vmícháme rozkvedlané vajíčko.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrstková polévka

Hrstková polévka

Marie Ospalíková, Kroměříž
Škola vaření /02.02.18
Borůvkové vdolečky

Borůvkové vdolečky

Smažené vdolky se zavařeninou, borůvkami a tvarohem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /06.08.16
Rohlíčky

Rohlíčky

Dalila Mochalová, Liberec

Škola vaření /09.03.18
Domácí vánočka

Domácí vánočka

Jitka Houzarová, Písek

Škola vaření /30.11.18
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Slejšky

Slejšky

Jídlo, které mi vždycky připomene dětství.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /14.09.16
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama