Reklama
Bylinková nádivka
Fotogalerie:
 

Bylinková nádivka

Růžena Marečková

Dobříš
Velikonoce mám ráda. Přijedou vnoučci a vydají se na koledu. Já zatím připravím nějakou dobrotu. Nádivku peču raději ve větší dávce, chutná nám i studená. 
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • 5 rohlíky
  • 300 g maso uzené
  • 5 vejce
  • 150 ml mléko
  • svazek bylinky zelené
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky a vařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Z vajec oddělíme žloutky a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
    Žloutky důkladně prošleháme s mlékem, přidáme podle chuti sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
  2. krok2
    Bylinky opereme pod tekoucí vodou, osušíme a nadrobno posekáme. Nakrájené rohlíky smícháme s uzeným masem a vše zalijeme žloutkovou směsí. 
  3. krok3
    Přimícháme posekané bylinky a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
  4. krok4
    Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a nádivku pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.

    TIP: V nádivce by neměly chybět čerstvé mladé kopřivy a lístky pampelišek.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Chlebová štóla

Chlebová štóla

Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší. Vladimíra Wagnerová, ...
Škola vaření /03.02.11
Taštičky

Taštičky

Na sladkou tečku se vždy těší celá rodina.
Hana Mrázová, Antonínův Důl
Škola vaření /14.09.10
Jáhly se zelím

Jáhly se zelím

Pochutnej si zdravě a jako za starých časů.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /09.04.09
Zelňačka v chlebu

Zelňačka v chlebu

Pořádně sytý oběd či večeře.

Zuzana Adamczyková, Opava

Škola vaření /21.11.14
zapečené zelí s plackami  a uzeným

zapečené zelí s plackami a uzeným

Staročeská klasika.

Marie Zvěřinová, Březno

Škola vaření /17.04.12
Domácí jáhlový prejt

Domácí jáhlový prejt

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný.

Magdaléna Králová, Trutnov

Škola vaření /15.10.13
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama