Ingredience
- 5 rohlíky
- 300 g maso uzené
- 5 vejce
- 150 ml mléko
- svazek bylinky zelené
- špetka sůl
- špetka pepř
- dle chuti muškátový oříšek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky a vařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Z vajec oddělíme žloutky a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Žloutky důkladně prošleháme s mlékem, přidáme podle chuti sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. -
Bylinky opereme pod tekoucí vodou, osušíme a nadrobno posekáme. Nakrájené rohlíky smícháme s uzeným masem a vše zalijeme žloutkovou směsí.
-
Přimícháme posekané bylinky a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a nádivku pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
TIP: V nádivce by neměly chybět čerstvé mladé kopřivy a lístky pampelišek.