Reklama
Bylinková nádivka
Fotogalerie:
 

Bylinková nádivka

Růžena Marečková

Dobříš
Velikonoce mám ráda. Přijedou vnoučci a vydají se na koledu. Já zatím připravím nějakou dobrotu. Nádivku peču raději ve větší dávce, chutná nám i studená. 
Růžena Marečková, Dobříš

Ingredience

  • 5 rohlíky
  • 300 g maso uzené
  • 5 vejce
  • 150 ml mléko
  • svazek bylinky zelené
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • dle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky a vařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Z vajec oddělíme žloutky a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
    Žloutky důkladně prošleháme s mlékem, přidáme podle chuti sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
  2. krok2
    Bylinky opereme pod tekoucí vodou, osušíme a nadrobno posekáme. Nakrájené rohlíky smícháme s uzeným masem a vše zalijeme žloutkovou směsí. 
  3. krok3
    Přimícháme posekané bylinky a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
  4. krok4
    Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a nádivku pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.

    TIP: V nádivce by neměly chybět čerstvé mladé kopřivy a lístky pampelišek.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se zelím

Těstoviny se zelím

Sladkou papriku můžeš nahradit pálivou. Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Škola vaření /27.12.11
Vepřové kapsy se zelím

Vepřové kapsy se zelím

Chlebové kůrky suším do zásoby a zahušťuji jimi omáčky, guláše ...

Škola vaření /11.02.15
Svíčková od babičky

Svíčková od babičky

Zdenka Trvalcová

Škola vaření /25.03.20
Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Silný kuřecí vývar se zeleninou doplňují jemné krupicové noky z odpalovaného těsta.

...

Škola vaření /22.08.13
Domácí nudle s mákem

Domácí nudle s mákem

Není nad vlastnoručně vyrobené těstoviny.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.06.14
Dalmatské čufty

Dalmatské čufty

Když vaříš omáčku k čuftům, přidej do ní 2–3 plátky citronu. Bude jemně...
Škola vaření /01.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu