Reklama
Bůčková roláda
Fotogalerie:

Bůčková roláda

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Do nádivky přidej nasekanou petrželku.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 ks libový bůřek
  • 3 ks houska
  • 1 vejce
  • podle chuti muškátový oříšek
  • 1 hrnek mléko
  • 100 g slanina
  • 100 g máslo
  • sůl dle chuti
  • kmín dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1.  Bůček nařízneme tak, abychom ho mohli pořádně rozklepat. Důkladně osolíme.
  2. Housky nakrájíme a zalijeme mlékem. Žloutek oddělíme od bílku, obojí osolíme. Ke žloutku přidáme muškátový oříšek a máslo a ušleháme. Z bílku uděláme sníh. Slaninu nakrájíme na kostičky, uškvaříme, tuk slijeme. 
  3. Housky s mlékem promačkáme, zbytek mléka vylijeme. Vmícháme žloutek, scezené škvarky a sníh. Natřeme na bůček a zarolujeme jej. Můžeme ovázat nití. Podlijeme vodou a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny za občasného přelévání výpekem.

Pošli recept! - Speciál - Vítáme nový rok (22.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji. Dita Kunešová, ...
Škola vaření /19.09.16
Voňavá rajská s rýží

Voňavá rajská s rýží

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /28.12.16
Líný gulášek z vepřového

Líný gulášek z vepřového

Jan Pásler, Bohušovice nad Ohří

Škola vaření /26.02.18
Vesnická bašta

Vesnická bašta

Hodí se jako vydatný oběd, kterým nakrmíš i větší počet strávníků.
Martina ...
Škola vaření /14.07.12
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Vydatný bažantí kaldoun

Vydatný bažantí kaldoun

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu