Reklama
Bůčková paštika
Fotogalerie:

Bůčková paštika

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělá na namazání chlebíčků nebo jednohubek.

Dana Studentová, Liberec

Ingredience

  • 700 g vepřového bůčku
  • 2 větší cibule
  • 150 g sádla
  • 400 g vepřových jater
  • 3 stroužky česneku
  • podle chuti sůl a pepř
  • podle chuti majoránka
  • podle chuti tymián
  • podle chuti nové koření (mleté)

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřový bůček nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme a zpěníme na několika lžících sádla. Přidáme maso, promícháme a dusíme asi 1 hodinu doměkka. Pak maso umeleme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.

  2. krok2

    Syrová játra nakrájíme na kousky, také je rozmixujeme a přidáme k masu. Přidáme nastrouhaný česnek, směs promícháme a dusíme dalších 15–20 minut. Občas promícháme, a pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu sádla a vývaru. Nakonec paštiku osolíme a okořeníme dle chuti.

  3. krok3

    Hotovou paštikou naplníme misky nebo zavařovací sklenice a povrch zalijeme rozpuštěným
    sádlem. Pokud chceme paštiku uchovat déle, sterilujeme ji ještě 1 hodinu v zavařovacích sklenicích ve vroucí vodě.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš! Věra Korzárová, Ostrov
Škola vaření /31.05.17
Vepřové koleno

Vepřové koleno

Výborné i s chlebem a jablečným křenem.

Tamara Kondlerová, Šumperk

Škola vaření /13.10.16
Zapečená zelňačka

Zapečená zelňačka

Připrav ji , když není maso. Díky karí je pikantnější, díky smetaně lahodnější.
...
Škola vaření /04.05.11
Kulajda

Kulajda

Moje neoblíbenější bílá polévka.

Vendula Nytrová, Nižní Lhoty

Škola vaření /09.09.12
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama