Reklama
Buchty s povidly
Fotogalerie:

Buchty s povidly

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší jsou ještě teplé.

Tereza Frýbortová, Sedlčany

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 1 malá lžička soli
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 droždí
  • 200 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 50 g sádla nebo másla na vymazání
  • 200 g povidel
  • 50 ml rumu
  • 4 lžíce strouhaného perníku

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku se lžičkou soli a vanilkovým cukrem.

  2. Uprostřed uděláme důlek, kam nasypeme trochu cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme mírně teplým mlékem. Necháme asi 5 minut vzejít kvásek. Pak přidáme rozehřáté a zchladlé máslo, žloutky, zbytek cukru a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.

  3. Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a rozválíme na 1 cm silný plát. Rozdělíme na stejně velké díly, přibližně 7 × 7 cm.

  4. Povidla rozmícháme s rumem a nastrouhaným perníkem. V pekáči rozehřejeme sádlo nebo máslo.

  5. krok5

    Do každého dílu dáme lžíci povidel, zabalíme, vyválíme ze všech stran v rozpuštěném tuku a spojem dolů skládáme těsně vedle sebe do pekáče.

  6. krok5

    Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory v závěji

Brambory v závěji

Chutné jídlo za pár korun jistě oceníš. Anna Kornutová, Hnojník
Škola vaření /19.10.09
Malinový rosol

Malinový rosol

Používáme ho na vafle, palačinky i do zmrzlinových pohárů.

Anna Šmejkalová, Hodonín

...
Škola vaření /25.08.16
Hovězí kližka na víně

Hovězí kližka na víně

Pro slavnostní chvíle

Podle receptu Dominiky Kuželkové z Hustopečí



Škola vaření /04.03.19
Mocca oválky

Mocca oválky

Patří mezi naše nejoblíbenější cukroví.
Anna Pupíková, Olomouc
Škola vaření /12.12.08
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Štrúdl s mletými ořechy

Štrúdl s mletými ořechy

Pokud nemám pečicí papír na vyložení plechu, potřu ho vodou, aby se štrúdl ...

Škola vaření /05.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu