Reklama
Buchty
Fotogalerie:

Buchty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou výborné a nikdy mě nezklamou.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Ingredience

  • 200–300 ml mléka
  • 50 g krupice
  • 20 g droždí
  • 500 g hladké mouky
  • špetka soli
  • kůra z 1 citronu
  • podle chuti vanilka
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek
  • podle potřeby povidla
  • na pomazání máslo
  • 2 lžíce rumu

Doba přípravy

Počet porcí

20-25

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdřív si zaděláme kvásek. 100 ml teplého mléka osladíme lžičkou cukru a rozdrobíme do něj droždí. Zamícháme a počkáme, až vykyne a začne dělat puchýřky.

  2. Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a zbytek cukru. V mouce uděláme důlek a do něj vlijeme rozpuštěné a vychladlé máslo, žloutek, kvásek a zbytek mléka. Pořádné vymíchání těsta je nejdůležitější fází receptu. Nejen že tak dobře spojíme všechny ingredience, ale naženeme do něj vzduch. Těsto musí být hladké, nesmí se lepit na stěny mísy a v závěru se na něm začnou dělat bubliny. V té chvíli ho poprášíme moukou. Poté ho zakryjeme utěrkou a necháme nejméně 1 hodinu kynout.

  3. Těsto si rozválíme a rozdělíme na 20–25 kousků 5 x 5cm, na které postupně dáváme povidla podle chuti. Každý naplněný čtverec spojíme do uzlíku. V hrnci rozpustíme máslo a každou buchtu v něm vyválíme ze všech stran nebo pomažeme mašlovačkou. Buchty přendáme do pekáče uzlíkem dolů, těsně vedle sebe.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut, poté mírně ztlumíme a dopékáme dalších 15 minut. Hotové buchty potřeme rumem se 2 lžícemi horké vody a trochou cukru, vychladlé je pak pocukrujeme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá. Veronika Marková, Český Těšín
Škola vaření /25.06.16
Jatýrka na majoránce

Jatýrka na majoránce

Neboj se vnitřností

Podle receptu Jarmily Kozlíkové z Plzně

Škola vaření /22.01.19
Houbová  sekaná

Houbová sekaná

Naše rodina má houby velmi ráda. Když v zimě nemáme možnost vydat se pro čerstvé ...
Škola vaření /08.11.12
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
Karásky

Karásky

Tradiční dobrota z kynutého těsta.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /17.12.12
Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Podáváme přelité šťávou, se zelím a noky.

Bohumila Šťastná, Praha

Škola vaření /21.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu