Reklama
Brynzové buchtičky
Fotogalerie:

Brynzové buchtičky

Iva Doušová

Ostrava

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako pečivo ke gulášové polévce.

Iva Doušová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 220 g hladká mouka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky kypřicí prášek
  • 100 g sádlo
  • 1 lžíce ocet
  • 5 lžic studená voda
  • Náplň:
  • 150 g brynza
  • 150 g měkký tvaroh
  • 1 vejce
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, soli, prášku do pečiva, sádla, octa a vody vypracujeme hladké těsto. Dáme ho odpočinout do lednice minimálně na půl hodiny.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme brynzu, tvaroh a vejce, osolíme a opepříme.

  3. krok3

    Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenčí placku. Pomocí rádýlka nebo nože ji rozdělíme na čtverce o velikosti 10 x 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci brynzové náplně a zabalíme jako knedlík.

  4. krok4

    Plech vyložíme pečicím papírem a bochánky na něj rozložíme. Můžeme je ještě potřít rozšlehaným vejcem.

  5. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut). Podáváme s čerstvou zeleninou jako svačinku nebo lehkou večeři.

Tip redakce

Místo brynzové náplně můžeš použít směs mletého masa a zeleniny.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu Lukáše Čapka z Frýdku-Místku
Škola vaření /21.03.19
Valašský frgál s povidly

Valašský frgál s povidly

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /02.11.18
Rýžový kuba

Rýžový kuba

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /23.01.19
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Pokud mají přijet vnoučata, dělám ho z kuřecího masa, je také výborný.

Jana ...

Škola vaření /30.10.16
Chlebová šiška

Chlebová šiška

Můžeš ji upéct i z jiné mouky (hladké, žitné nebo pohankové).

Svetlana ...

Škola vaření /29.07.16
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Často přemýšlím, jakou sladkou dobrotu upeču jako moučník své rodině. Vím, že ...
Škola vaření /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu