Reklama
Broskvové knedlíky
Fotogalerie:

Broskvové knedlíky

Jana Volemanová

Radotín
Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem nasbírala už v dětství, jako jsou například osvědčené recepty převzaté od mé vlastní babičky.
   Jana Volemanová, Radotín

Ingredience

  • 2 tvrdé tvaroh
  • 100 g máslo
  • lžička sůl
  • 250 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 kg mouka polohrubá
  • 1 lžička cukr krupice
  • broskvový kompot ovocný

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme ho krystalovým cukrem. Přilijeme vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak rozklepneme vejce a vypracujeme hnětačem tužší těsto.
  2. krok2
    Těsto poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1–1,5 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku. Nožem nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm velké.
  3. krok3
    Do každého čtverečku zabalíme pokrájené ovoce. Kned­líky necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout a poté je zava-říme ve vroucí vodě 6–7 minut. Ihned po vyndání na talíře se musí knedlíky propíchnout vidličkou, aby se nesrazily. Hotové knedlíky na talíři posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a nakonec je polijeme rozehřátým máslem.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně. Renáta...
Škola vaření /20.02.12
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
Švestková omáčka

Švestková omáčka

Bez ní si Vánoce nedovedu představit. Omáčka se podává na Štědrý den‚ ale my si na ...
Škola vaření /08.12.12
Štrúdl s mletými ořechy

Štrúdl s mletými ořechy

Pokud nemám pečicí papír na vyložení plechu, potřu ho vodou, aby se štrúdl ...

Škola vaření /05.10.16
‚‚Randulcová‘‘ polévka

‚‚Randulcová‘‘ polévka

Je zajímavá díky své neobvyklé zavářce.
Marcela Kalužná, Úpice
Škola vaření /20.08.09
Malé domácí paštiky

Malé domácí paštiky

Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak ...
Škola vaření /25.08.11
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama