Reklama
Broskvové knedlíky
Fotogalerie:

Broskvové knedlíky

Jana Volemanová

Radotín
Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem nasbírala už v dětství, jako jsou například osvědčené recepty převzaté od mé vlastní babičky.
   Jana Volemanová, Radotín

Ingredience

  • 2 tvrdé tvaroh
  • 100 g máslo
  • lžička sůl
  • 250 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 kg mouka polohrubá
  • 1 lžička cukr krupice
  • broskvový kompot ovocný

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme ho krystalovým cukrem. Přilijeme vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak rozklepneme vejce a vypracujeme hnětačem tužší těsto.
  2. krok2
    Těsto poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1–1,5 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku. Nožem nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm velké.
  3. krok3
    Do každého čtverečku zabalíme pokrájené ovoce. Kned­líky necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout a poté je zava-říme ve vroucí vodě 6–7 minut. Ihned po vyndání na talíře se musí knedlíky propíchnout vidličkou, aby se nesrazily. Hotové knedlíky na talíři posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a nakonec je polijeme rozehřátým máslem.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dušená hovězí kližka s kapustou

Dušená hovězí kližka s kapustou

Na kližku nespěchěj, měla by se dusit pomalu a dlouho, jen tak bude krásně ...
Škola vaření /05.10.16
Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

...
Škola vaření /29.01.17
Domácí chléb

Domácí chléb

Zdravý, celozrnný. 
Alena Fenclová, Dobroměřice
Škola vaření /28.12.10
Koláčky

Koláčky

Ke kávě jako stvořené. Chutnají skvěle. Jen nezapomeň na rum.
Libuše Kyselá, Libina
Škola vaření /19.01.11
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /07.04.17
Bramborové placky

Bramborové placky

Ráda zkouším staré babiččiny recepty.
Martina Katzerová, Lanškroun
Škola vaření /28.04.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu