Reklama
Reklama
Broskvové knedlíky
Fotogalerie:

Broskvové knedlíky

Jana Volemanová

Radotín
Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem nasbírala už v dětství, jako jsou například osvědčené recepty převzaté od mé vlastní babičky.
   Jana Volemanová, Radotín

Ingredience

  • 2 tvrdé tvaroh
  • 100 g máslo
  • lžička sůl
  • 250 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 kg mouka polohrubá
  • 1 lžička cukr krupice
  • broskvový kompot ovocný

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme ho krystalovým cukrem. Přilijeme vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak rozklepneme vejce a vypracujeme hnětačem tužší těsto.
  2. krok2
    Těsto poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1–1,5 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku. Nožem nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm velké.
  3. krok3
    Do každého čtverečku zabalíme pokrájené ovoce. Kned­líky necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout a poté je zava-říme ve vroucí vodě 6–7 minut. Ihned po vyndání na talíře se musí knedlíky propíchnout vidličkou, aby se nesrazily. Hotové knedlíky na talíři posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a nakonec je polijeme rozehřátým máslem.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do ...
Škola vaření /26.10.11
Králík na smetaně

Králík na smetaně

Králičí maso je se smetanou vždy skvělé.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Škola vaření /14.11.17
Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Podle receptu

Věry Hanákové z Hořovic

Škola vaření /19.02.19
Domácí klobása

Domácí klobása

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /14.02.18
Pečené ovarové koleno

Pečené ovarové koleno

Můj přítel ho má moc rád.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Škola vaření /29.10.12
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Ovesné palačinky

Ovesné palačinky

Pro mlsné děti

Podle receptu Karolíny Urbanové z Chomutova

Zdravě a chutně /24.02.19
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Svačina, která tě osvěží

Podle receptu Petry Crhákové z Rokycan

Vaříme express /23.02.19
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí

Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka

...
Všehochuť /23.02.19
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama