Reklama
Broskvové knedlíky
Fotogalerie:

Broskvové knedlíky

Jana Volemanová

Radotín
Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem nasbírala už v dětství, jako jsou například osvědčené recepty převzaté od mé vlastní babičky.
   Jana Volemanová, Radotín

Ingredience

  • 2 tvrdé tvaroh
  • 100 g máslo
  • lžička sůl
  • 250 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • 1/2 kg mouka polohrubá
  • 1 lžička cukr krupice
  • broskvový kompot ovocný

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme ho krystalovým cukrem. Přilijeme vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak rozklepneme vejce a vypracujeme hnětačem tužší těsto.
  2. krok2
    Těsto poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1–1,5 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku. Nožem nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm velké.
  3. krok3
    Do každého čtverečku zabalíme pokrájené ovoce. Kned­líky necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout a poté je zava-říme ve vroucí vodě 6–7 minut. Ihned po vyndání na talíře se musí knedlíky propíchnout vidličkou, aby se nesrazily. Hotové knedlíky na talíři posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a nakonec je polijeme rozehřátým máslem.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečené kapustové koule

Pečené kapustové koule

Jsou šťavnaté a moc dobré. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /23.02.16
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Nejlepší je, když máme beztrnnou odrůdu.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /26.08.16
Jihočeský kuba

Jihočeský kuba

Vzpomínka na Vánoceu babičky.

Marie Zlatušková, Praha

Škola vaření /18.12.15
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je ...

Škola vaření /06.03.12
Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Pikantní a navíc velmi zdravé.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /13.10.11
Koprová omáčka s vejcem

Koprová omáčka s vejcem

... a k tomu domácí  těstoviny, to nemá chybu.

Petr Nemanský, Nymburk

Škola vaření /04.10.16
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama