Reklama
Brambory s mletým masem
Fotogalerie:

Brambory s mletým masem

Natalia Dymčenková

Hradec Králové
Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové

Ingredience

  • 10 ks brambory
  • 200 g maso mleté
  • olej dle potřeby
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1-2 ks bobkový list
  • sůl a pepř podle chuti
  • 70 g protlak rajčatový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, umyjeme a z každé vydlabeme vnitřek (díru uděláme buď ostrým nožem, nebo speciální lžičkou).
  2. Připravíme směs z mletého masa, najemno nakrájené cibule, soli, pepře a trochy vody. Touto směsí naplníme brambory a poskládáme je do hrnce tak, aby maso bylo směrem nahoru. Do hrnce přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou (do výšky brambor). Pomalu vaříme.
  3. Zatím si připravíme směs na zalití brambor. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, pak protlak a vše osolíme a opep-říme podle chuti.
  4. Připravenou směs z pánve nalijeme na brambory a vše společně ještě necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni asi 25–30 minut.

    TIP: Když do mletého masa přidáš špetku balkánského koření čubrica, bude krásně vonět. Dá se běžně koupit.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky. Irena Majerová, Brno
Škola vaření /26.06.17
Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Pokaždé se po ní jen zapráší.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /07.10.13
Chléb plněný masem a zelím

Chléb plněný masem a zelím

Když se ti nechce připravovat příloha, ale přitom má být jídlo na pohled i chuť ...
Škola vaření /04.09.12
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Výborný nedělní oběd.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /08.09.13
Utopenci podle naší Jiřinky

Utopenci podle naší Jiřinky

Jsou vynikající a nikdy se u nás v lednici nezdrží dlouho.
Karel Kroupa, Praha
Škola vaření /17.05.11
Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama