Reklama
Brambory s mletým masem
Fotogalerie:

Brambory s mletým masem

Natalia Dymčenková

Hradec Králové
Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové

Ingredience

  • 10 ks brambory
  • 200 g maso mleté
  • olej dle potřeby
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1-2 ks bobkový list
  • sůl a pepř podle chuti
  • 70 g protlak rajčatový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, umyjeme a z každé vydlabeme vnitřek (díru uděláme buď ostrým nožem, nebo speciální lžičkou).
  2. Připravíme směs z mletého masa, najemno nakrájené cibule, soli, pepře a trochy vody. Touto směsí naplníme brambory a poskládáme je do hrnce tak, aby maso bylo směrem nahoru. Do hrnce přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou (do výšky brambor). Pomalu vaříme.
  3. Zatím si připravíme směs na zalití brambor. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, pak protlak a vše osolíme a opep-říme podle chuti.
  4. Připravenou směs z pánve nalijeme na brambory a vše společně ještě necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni asi 25–30 minut.

    TIP: Když do mletého masa přidáš špetku balkánského koření čubrica, bude krásně vonět. Dá se běžně koupit.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tvarohové pagáčky

Tvarohové pagáčky

Naše oblíbená večeře. Andrea Ulrichová, Vrútky-Martin
Škola vaření /14.01.15
Nudle s kaštany

Nudle s kaštany

Kaštany z nich udělají lahůdku.

Renata Málková, Chomutov

Škola vaření /06.10.16
Knedlíky plněné směsí z mletého masa

Knedlíky plněné směsí z mletého masa

Díky směsi slaniny, zeleniny a mletého masa jsou mnohem lahodnější než obyčejné ...
Škola vaření /30.10.12
Zapečené brambory s krupkami a zelím

Zapečené brambory s krupkami a zelím

Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.

Doubravka Říhová, Tábor

Škola vaření /30.10.13
Staročeská polévka

Staročeská polévka

Před podáváním ozdob polévku snítkou kopru.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /23.11.15
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama