Reklama
Reklama
Brambory s mletým masem
Fotogalerie:

Brambory s mletým masem

Natalia Dymčenková

Hradec Králové
Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové

Ingredience

  • 10 ks brambory
  • 200 g maso mleté
  • olej dle potřeby
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1-2 ks bobkový list
  • sůl a pepř podle chuti
  • 70 g protlak rajčatový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme, umyjeme a z každé vydlabeme vnitřek (díru uděláme buď ostrým nožem, nebo speciální lžičkou).
  2. Připravíme směs z mletého masa, najemno nakrájené cibule, soli, pepře a trochy vody. Touto směsí naplníme brambory a poskládáme je do hrnce tak, aby maso bylo směrem nahoru. Do hrnce přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou (do výšky brambor). Pomalu vaříme.
  3. Zatím si připravíme směs na zalití brambor. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, pak protlak a vše osolíme a opep-říme podle chuti.
  4. Připravenou směs z pánve nalijeme na brambory a vše společně ještě necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni asi 25–30 minut.

    TIP: Když do mletého masa přidáš špetku balkánského koření čubrica, bude krásně vonět. Dá se běžně koupit.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezinkový med

Bezinkový med

Je výborným lékem na kašel a nachlazení. Olga Burešová, Byšice
Škola vaření /08.09.10
Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Uzené koleno na pivě s knedlíčky

Rudolf Sekanina,

České Budějovice

Škola vaření /08.01.18
Štrúdl s mletými ořechy

Štrúdl s mletými ořechy

Pokud nemám pečicí papír na vyložení plechu, potřu ho vodou, aby se štrúdl ...

Škola vaření /05.10.16
Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Je to asi nejjednodušší omáčka, kterou znám.

Irena Gvozdková, Sušice

Škola vaření /22.09.17
Kopřivová nádivka

Kopřivová nádivka

Mladé kopřivy jí dodají zajímavou chuť i vůni a získá díky nim i na vláčnosti.


...

Škola vaření /31.03.17
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama