Reklama
Bramborový závin
Fotogalerie:

Bramborový závin

Karin Grimová

Bučovice
Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek a kokosu. Peču ho téměř každý víkend.
Karin Grimová, Bučovice

Ingredience

  • 200 g brambory
  • 300 g mouka hladká
  • 100 g máslo
  • 100 g cukr
  • 1 ks kypřící prášek
  • 1 ks vejce
  • dle chuti jablka strouhaná
  • dle chuti kokos strouhaný
  • kakao dle potřeby
  • cukr dle chuti
  • 1 hrst rozinky
  • 1 ks vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

28

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme a najemno nastrouháme brambory. Přidáme k nim hladkou mouku‚ máslo‚ cukr‚ kypřicí prášek‚ vejce a vše smícháme.
  2. Těsto rozválíme a rozdělíme na poloviny. Jablka (bez šťávy) smícháme s kokosem‚ kakaem, cukrem a rozinkami. Směs rozetřeme na obě těsta a pak je svineme do závinu.
  3. Na vymazaném plechu záviny ještě pocukrujeme (můžeme přidat i skořici) a potřeme vejcem. Pečeme při 180 °C přibližně 20 minut.

    TIP: Pro obměnu lze dát makovou či ořechovou náplň.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vývar s knedlíčky

Vývar s knedlíčky

Při nedělním obědě polévka nesmí chybět. Marie Luhová, Trutnov
Škola vaření /11.11.13
Vepřové na cibuli se špenátem

Vepřové na cibuli se špenátem

Česká poctivá kuchyně, tu máme všichni rádi.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Škola vaření /05.05.12
Pivní polévka

Pivní polévka

Přestože pivo jako nápoj skutečně považuji za národní poklad, jídla, do kterých se ...
Škola vaření /19.03.10
Nudle s kaštany

Nudle s kaštany

Kaštany z nich udělají lahůdku.

Renata Málková, Chomutov

Škola vaření /06.10.16
Guláš ze sírovce žlutomasého

Guláš ze sírovce žlutomasého

Čerstvé houby podusím, naporcuji a z mrazničky je užívám celý rok.
Hana ...
Škola vaření /09.12.10
Protichřipkové topinky

Protichřipkové topinky

Osvědčují se zejména v tomto podzimním nevlídném období.
Květa Kroupová, Praha
...
Škola vaření /17.01.11
 

Nejnovější

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Koláč vydrží dlouho vláčný. Hana Šátralová, Praha
Za pár korun /25.07.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Dortíky s limetkovým krémem

Dortíky s limetkovým krémem

Jsou tak skvělé, že vždy raději dělám dvojitou dávku.

Alžběta Brdková, ...

Sladký život /25.07.17
Jahodová zmrzlina à la mrož

Jahodová zmrzlina à la mrož

Chuťově se podobá známé zmrzlině. Kdo chce, může ji ještě polít čokoládou.

...

Sladký život /25.07.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama