Reklama
Bramborový závin
Fotogalerie:

Bramborový závin

Karin Grimová

Bučovice
Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek a kokosu. Peču ho téměř každý víkend.
Karin Grimová, Bučovice

Ingredience

  • 200 g brambory
  • 300 g mouka hladká
  • 100 g máslo
  • 100 g cukr
  • 1 ks kypřící prášek
  • 1 ks vejce
  • dle chuti jablka strouhaná
  • dle chuti kokos strouhaný
  • kakao dle potřeby
  • cukr dle chuti
  • 1 hrst rozinky
  • 1 ks vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

28

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme a najemno nastrouháme brambory. Přidáme k nim hladkou mouku‚ máslo‚ cukr‚ kypřicí prášek‚ vejce a vše smícháme.
  2. Těsto rozválíme a rozdělíme na poloviny. Jablka (bez šťávy) smícháme s kokosem‚ kakaem, cukrem a rozinkami. Směs rozetřeme na obě těsta a pak je svineme do závinu.
  3. Na vymazaném plechu záviny ještě pocukrujeme (můžeme přidat i skořici) a potřeme vejcem. Pečeme při 180 °C přibližně 20 minut.

    TIP: Pro obměnu lze dát makovou či ořechovou náplň.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci. Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
Barevný guláš

Barevný guláš

Na barevný guláš budeme potřebovat 1kg vepřového nebo hovězího masa. Můžeme použit ...

Škola vaření /12.01.13
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

Pro tatínka.

Simona Trčková, Přílepy

Škola vaření /29.10.18
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Domácí prejt

Domácí prejt

Můžeš ho i plnit do střívek a povařit.

František Dohnal, České Budějovice

Škola vaření /16.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu