Reklama
Reklama
Bramborový knedlík s paprikovým zelím
Fotogalerie:

Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Petra Papežová

Teplice
Trochu neobvyklý, ale výborný recept na zelí.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Knedlíky
  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 140 g mouka hrubá
  • 140 g krupice dětská
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 2 klobásy paprikové
  • Zelí
  • 2 lžíce cukr
  • 200 ml smetana sladká
  • 1 lžíce mouka polohrubá
  • 1 lžička solamyl
  • trocha ocet
  • dle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 1 kg zelí bílé
  • 4 lžíce paprika sladká mletá
  • trocha kmín
  • trocha sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, sůl a posypeme moukou a krupicí. Vše rychle zpracujeme v tužší těsto (je-li těsto řidší, přisypeme ještě trochu mouky), které rozdělíme na 2 díly.
  2. Z nich vytvarujeme obdélníky, do jejichž středu položíme klobásu. Nakonec vyválíme knedlíky, které vkládáme do 
    velkého kastrolu s vroucí osolenou vodou. Vaříme 15–20 minut (od doby, kdy vyplavou na hladinu). Hotové vyndáme na prkénko a hned propícháme nožem, aby se nesrazily. Nakrájíme je na plátky.
  3. V hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přisypeme papriku, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrájené zelí. Podlijeme vodou, ochutíme kmínem, solí a cukrem a dusíme, dokud není zelí měkké. Ve smetaně rozmícháme mouku a solamyl dohladka a přilijeme k zelí. Mícháme a necháme ještě mírně povařit asi 10 minut. Podle chuti můžeme dokyselit octem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Iva Černá, Praha
Škola vaření /06.03.18
nebeská nádivka

nebeská nádivka

Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel ...
Škola vaření /23.09.08
Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /23.12.18
Koblihy plněné šunkou

Koblihy plněné šunkou

Smažené koblihy nasladko s nejrůznější marmeládou zná asi každý. Ani milovníci ...
Škola vaření /28.09.12
Jablečný závin

Jablečný závin

Velmi laciný recept na těsto, ze kterého jsou hned tři záviny.
Jana Cibulová, Cheb
...
Škola vaření /23.01.11
Staročeský kuba

Staročeský kuba

Kdysi se prý k tomuto jídlu podávaly švestky nakládané nakyselo podobně jako ...

Škola vaření /27.11.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama