Reklama
Bramborový knedlík s paprikovým zelím
Fotogalerie:

Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Petra Papežová

Teplice
Trochu neobvyklý, ale výborný recept na zelí.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Knedlíky
  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 140 g mouka hrubá
  • 140 g krupice dětská
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 2 klobásy paprikové
  • Zelí
  • 2 lžíce cukr
  • 200 ml smetana sladká
  • 1 lžíce mouka polohrubá
  • 1 lžička solamyl
  • trocha ocet
  • dle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 1 kg zelí bílé
  • 4 lžíce paprika sladká mletá
  • trocha kmín
  • trocha sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, sůl a posypeme moukou a krupicí. Vše rychle zpracujeme v tužší těsto (je-li těsto řidší, přisypeme ještě trochu mouky), které rozdělíme na 2 díly.
  2. Z nich vytvarujeme obdélníky, do jejichž středu položíme klobásu. Nakonec vyválíme knedlíky, které vkládáme do 
    velkého kastrolu s vroucí osolenou vodou. Vaříme 15–20 minut (od doby, kdy vyplavou na hladinu). Hotové vyndáme na prkénko a hned propícháme nožem, aby se nesrazily. Nakrájíme je na plátky.
  3. V hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přisypeme papriku, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrájené zelí. Podlijeme vodou, ochutíme kmínem, solí a cukrem a dusíme, dokud není zelí měkké. Ve smetaně rozmícháme mouku a solamyl dohladka a přilijeme k zelí. Mícháme a necháme ještě mírně povařit asi 10 minut. Podle chuti můžeme dokyselit octem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jednoduché rizoto

Jednoduché rizoto

Podle babičky toto jednoduché jídlo vařím dodnes. Iva Holá, Praha
Škola vaření /25.08.08
Pouťové šátečky

Pouťové šátečky

Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem.
Jana Klepetková, Blatnice
Škola vaření /25.08.09
Houbovo-paprikový guláš

Houbovo-paprikový guláš

Smetana guláš zjemní a dodá mu šmrnc.
Věra Košíková, Plzeň
Škola vaření /14.11.11
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
Bílé fazole s masem a zelím

Bílé fazole s masem a zelím

Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale...
Škola vaření /14.05.12
Knedlíky se slaninou

Knedlíky se slaninou

Rychlá, chutná a vydatná večeře.

Zdena Vondrová, Olomouc

Škola vaření /29.09.16
 

Nejnovější

Hruškový dort s marcipánem

Hruškový dort s marcipánem

Slavnostní dezert, který je přitom velice jednoduchý. A úspěch zaručen! ...
Sladký život /11.12.16
Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou.

Jarmila Malá, Beroun

Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama