Reklama
Bramborový knedlík s paprikovým zelím
Fotogalerie:

Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Petra Papežová

Teplice
Trochu neobvyklý, ale výborný recept na zelí.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Knedlíky
  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 140 g mouka hrubá
  • 140 g krupice dětská
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 2 klobásy paprikové
  • Zelí
  • 2 lžíce cukr
  • 200 ml smetana sladká
  • 1 lžíce mouka polohrubá
  • 1 lžička solamyl
  • trocha ocet
  • dle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 1 kg zelí bílé
  • 4 lžíce paprika sladká mletá
  • trocha kmín
  • trocha sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, sůl a posypeme moukou a krupicí. Vše rychle zpracujeme v tužší těsto (je-li těsto řidší, přisypeme ještě trochu mouky), které rozdělíme na 2 díly.
  2. Z nich vytvarujeme obdélníky, do jejichž středu položíme klobásu. Nakonec vyválíme knedlíky, které vkládáme do 
    velkého kastrolu s vroucí osolenou vodou. Vaříme 15–20 minut (od doby, kdy vyplavou na hladinu). Hotové vyndáme na prkénko a hned propícháme nožem, aby se nesrazily. Nakrájíme je na plátky.
  3. V hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přisypeme papriku, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrájené zelí. Podlijeme vodou, ochutíme kmínem, solí a cukrem a dusíme, dokud není zelí měkké. Ve smetaně rozmícháme mouku a solamyl dohladka a přilijeme k zelí. Mícháme a necháme ještě mírně povařit asi 10 minut. Podle chuti můžeme dokyselit octem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Termix můžeš zvolit, jaký jen chceš! Věra Korzárová, Ostrov
Škola vaření /31.05.17
Nadýchané makovky

Nadýchané makovky

Ještě hrnek kakaa a snídaně je připravená.

Romana Zbořilová, Moravská Třebová

Škola vaření /02.09.17
Houbové kyselo

Houbové kyselo

Kvásek si musíme udělat pár dní předem.

Jana Součková, Praha

Škola vaření /13.02.14
Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Česká klasika nikdy neomrzí.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /21.10.16
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
Bramborové placky se zelným salátem

Bramborové placky se zelným salátem

Na večeři nebo jako vydatná svačina.

Anna Slavíková, Zašová

Škola vaření /28.11.14
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama