Reklama
Bramborový knedlík s paprikovým zelím
Fotogalerie:

Bramborový knedlík s paprikovým zelím

Petra Papežová

Teplice
Trochu neobvyklý, ale výborný recept na zelí.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • Knedlíky
  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 140 g mouka hrubá
  • 140 g krupice dětská
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 2 klobásy paprikové
  • Zelí
  • 2 lžíce cukr
  • 200 ml smetana sladká
  • 1 lžíce mouka polohrubá
  • 1 lžička solamyl
  • trocha ocet
  • dle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 1 kg zelí bílé
  • 4 lžíce paprika sladká mletá
  • trocha kmín
  • trocha sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, sůl a posypeme moukou a krupicí. Vše rychle zpracujeme v tužší těsto (je-li těsto řidší, přisypeme ještě trochu mouky), které rozdělíme na 2 díly.
  2. Z nich vytvarujeme obdélníky, do jejichž středu položíme klobásu. Nakonec vyválíme knedlíky, které vkládáme do 
    velkého kastrolu s vroucí osolenou vodou. Vaříme 15–20 minut (od doby, kdy vyplavou na hladinu). Hotové vyndáme na prkénko a hned propícháme nožem, aby se nesrazily. Nakrájíme je na plátky.
  3. V hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přisypeme papriku, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrájené zelí. Podlijeme vodou, ochutíme kmínem, solí a cukrem a dusíme, dokud není zelí měkké. Ve smetaně rozmícháme mouku a solamyl dohladka a přilijeme k zelí. Mícháme a necháme ještě mírně povařit asi 10 minut. Podle chuti můžeme dokyselit octem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buchty

Buchty

Osvědčený babiččin recept. Miloslava Lušáková, Kolín
Škola vaření /10.10.16
Domácí nudle s mákem

Domácí nudle s mákem

Není nad vlastnoručně vyrobené těstoviny.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.06.14
Španělské ptáčky z kuřecího masa

Španělské ptáčky z kuřecího masa

Sladkokyselá náplň spolu s oli­vami a kapary vykouzlí zajíma­vou chuť. Máme...
Škola vaření /09.03.09
Vepřové výpečky se zelím

Vepřové výpečky se zelím

K tomuto pokrmu nelze podávat nic jiného než knedlíky, nejlépe houskové i ...

Škola vaření /17.06.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Naše oblíbená domácí šťáva, kterou chválí každý, kdo ji ochutná.
Kateřina ...
Škola vaření /23.12.11
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama