Reklama
Bramborový knedlík s moravským vrabcem
Fotogalerie:

Bramborový knedlík s moravským vrabcem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Venduly Kočkové z Hlučína

Ingredience

  • MASO:
  • 500  g vepřového plecka
  • 500  g bůčku
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • KNEDLÍKY:
  • 900  g brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 300  g dětské krupičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na stejně velké kostky asi 3 x 3 cm. Cibuli nakrájíme na proužky, stroužky česneku na tenké plátky.

  2. Vše vložíme do pekáčku, směs pořádně osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme.

  3. Podlijeme trochou vody a dáme péct při 180 °C asi na 2 hodiny. Během pečení maso promícháváme, aby se opeklo ze všech stran, a dle potřeby podléváme. Když je maso hotové, výpek zahustíme moukou.

  4. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Ještě vlažné je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, krupičku a zpracujeme tužší bramborové těsto.

  5. Utvoříme z něj 3 válečky, které vaříme v osolené vodě asi 12 minut. Knedlíky nakrájíme a podáváme s upečeným masem a nejlépe se špenátem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Špenát můžeš před dokončením zakápnout trochou smetany, bude jemnější. Tomáš ...
Škola vaření /20.09.16
Jáhlový kuba

Jáhlový kuba

Dlouhé roky jsem připravovala vánočního kubu z krupek. Byl dobrý, ale od té doby, co ...
Škola vaření /14.12.08
Třešňový kompot

Třešňový kompot

Jednoduché a rychlé zavařování‚ protože není zapotřebí sterilovat.

Irena ...

Škola vaření /10.09.15
Placičky s jarní cibulkou

Placičky s jarní cibulkou

Výborně se hodí na večerní posezení.
Renata Slavíčková, Praha
Škola vaření /10.09.10
Podvojanský zelbulgur

Podvojanský zelbulgur

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

...
Škola vaření /20.02.14
Žemlové knedláky

Žemlové knedláky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /17.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu