Reklama
Bramborové střapáče
Fotogalerie:

Bramborové střapáče

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Každý rok se nám na zahradě urodí spousta cuket, které je pak zapotřebí vhodným způsobem zpracovat. A tenhle recept je opravdu výborný. Je to vlastně jakási odlehčená varianta oblíbených bramboráků, které máme také rádi.
     Jana Šímová, Mariánské Lázně

Ingredience

  • 6 brambor
  • 1 cuketa
  • 100 g uzeného masa
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • podle chuti sůl a pepř
  • na smažení olej
  • 150 g zelí (červené sterilované)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory a cuketu opláchneme a oloupeme, potom je na hrubé straně struhadla nastrouháme. Po nastrouhání necháme chvilku odstát, vytvoří se škrobová šťáva, kterou odlijeme. Poté smícháme.
  2. krok2
    Uzené maso nastrouháme stejným způsobem jako brambory a cuketu. Do směsi rozklepneme také vejce.
  3. krok3
    Cibulku očistíme a nakrájíme na kostičky. Takto připravenou cibuli vhodíme na nastrouhané brambory s cuketou. Směs promícháme a zahustíme podle potřeby hladkou moukou.
  4. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Vše promícháme.
  5. V pánvi rozehřejeme vrstvu oleje a lžící nabíráme směs, kterou přendáváme do pánve a lžící trochu rozetřeme na stejnoměrné placičky.
  6. Smažíme dozlatova z obou stran. Po usmažení vyndáme a necháme na talířku vyloženém papírovými ubrousky odkapat přebytečný tuk.
  7. Podáváme s kyselým zelím. Jako obměnu můžeme do základní směsi přidat i houby.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závitky s pohankou

Závitky s pohankou

Místo prsou lze použít vykostěná stehna. Helena Vebrová, Kolín
Škola vaření /29.10.13
Krnovské hovězí závitky

Krnovské hovězí závitky

Jde o variaci na španělské ptáčky, která nám moc chutná.

Věra Říčná, Krnov

Škola vaření /09.11.17
Krém z kořenové  zeleniny

Krém z kořenové zeleniny

Krémové polévky mám nejraději.


Alice Kovandová, 11 let, Příbram

Škola vaření /26.03.17
Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech.

Ester Witasová, Hnojník

Škola vaření /28.02.14
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /07.04.17
Zapečené brambory s krupkami a zelím

Zapečené brambory s krupkami a zelím

Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.

Doubravka Říhová, Tábor

Škola vaření /30.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama