Na večeři nebo jako vydatná svačina.
Anna Slavíková, Zašová
Ingredience
- 1 kg vařené brambory
- 5 lžic hrubá mouka
- 2 vejce
- podle chuti sůl, majoránka, pepř a kmín
- 3 stroužky česnek
- 300 g uzenina (párek, uzené maso, klobása...)
- 500 g kysané zelí
- 1 cibule
- 1 jablko
- trocha olivového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nastrouháme nebo umeleme. Přidáme mouku, vejce, sůl, majoránku, pepř, kmín, drcený česnek a na kostičky nakrájenou uzeninu. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme placičky a smažíme dozlatova.
-
Zelí propláchneme, pokrájíme, přidáme nastrouhané jablko a jemně nakrájenou cibulku. Osolíme, pokapeme olivovým olejem.