Reklama
Bramborové placky
Fotogalerie:

Bramborové placky

Martina Katzerová

Lanškroun
Ráda zkouším staré babiččiny recepty.
Martina Katzerová, Lanškroun

Ingredience

  • 1/2 hrnku mouka polohrubá
  • 1/2 hrnku mouka hladká
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • 8 brambory vařené
  • 1 lžíce máslo
  • 1/2 balení perníčky rumové
  • 2 lžíce cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na vál prosejeme mouku‚ přidáme sůl‚ vejce a najemno nastrouhané brambory. Zpracujeme těsto‚ vyválíme šišku a nakrájíme na díly. Z každého uděláme placičku.
  2. Položíme je na suchý plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme je asi 10 minut, obrátíme a ještě dopečeme.
  3. Upečené placičky potřeme rozpuštěným máslem z obou stran a posypeme strouhanými perníčky smíchanými s cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice
Škola vaření /07.12.18
Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět.

...

Škola vaření /25.06.16
Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Slepice s omáčkou ze sušených švestek

Vařené slepičí maso podávané s kořeněnou omáčkou ze sušených švestek.

Pavel ...

Škola vaření /14.08.14
Mrkvánky

Mrkvánky

Budou šmakovat i milovníkům masa.
Dagmar Peřinová, Nížkov
Škola vaření /23.12.11
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /12.10.18
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

Anglická slanina králičí maso provoní.


Jana Prokopová, Dolní Město

Škola vaření /20.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu