Reklama
Bramborové knedliky se špenátem
Fotogalerie:

Bramborové knedliky se špenátem

Veronika Šedivá

Beroun

Slanina s cibulkou je ideální kombinací.

Veronika Šedivá, Beroun

Ingredience

  • 1 kg brambory vařené ve slupce
  • 1 balení mražený listový špenát
  • 2 lžíce máslo
  • 3 cibule
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 stroužky česnek
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžíce bramborový škrob
  • hrubá mouka dle potřeby
  • 200 g anglická slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Špenát necháme rozmrznout a pozvolna přivedeme k varu. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou 1 cibuli, zaprášíme hladkou moukou a vzniklou jíšku rozmícháme ve špenátu. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podusíme ještě asi 5 minut a necháme vychladnout.

  2. krok2

    K bramborám přidáme vejce, sůl, bramborový škrob a hrubou mouku. Propracujeme vzniklé těsto, vyválíme na placku, nakrájíme čtverce a na každý naneseme lžící špenátovou směs. Knedlík zabalíme, aby špenát uvnitř dobře držel. Knedlíky vložíme do slané vroucí vody a vaříme asi 10 minut.

  3. Zatím zbylé 2 cibule nakrájíme na tenká kolečka a slaninu na kostičky. Na rozpálené pánvi opečeme slaninu a cibuli. Uvařené knedlíky podáváme s touto cibulovo-uzeninovou směsí.

Tip redakce

Množství mouky je jen orientační, záleží na bramborách. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby se s ním dobře pracovalo.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Beskydská celeračka

Beskydská celeračka

Zaručujeme, že si na ní všichni pošmáknou. Radka a Tomáš Ševčíkovi, ...
Škola vaření /12.01.15
Krémová medvědí polévka

Krémová medvědí polévka

Marie Bártová, Hradec Králové

Škola vaření /26.03.18
Jednoduché sušenky

Jednoduché sušenky

Peču je vnoučatům. Jsou rychle upečené a stejně rychle zmizí z talíře.
Anna ...
Škola vaření /23.09.08
Čaj z naší zahrádky

Čaj z naší zahrádky

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Škola vaření /29.06.18
Výtečné koláčky

Výtečné koláčky

Pekla je moje babička na vesnici ke svatbám.
Jana Machová, Nepomuk
Škola vaření /22.01.09
Beskydský bigos

Beskydský bigos

Pořádně sytá dobrota

Podle receptu Petry Zlámalové z Klatov

Škola vaření /17.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu