Reklama
Reklama
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi
Fotogalerie:

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Jindřiška Ciprová
Jindřiška Ciprová
Dobřív

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je jinak neděláme.

Jindřiška Ciprová, Dobřív 

Ingredience

  • Na knedlíky:
  • 800 g vařené brambory
  • 400 g hrubá mouka
  • 100 g hrubá krupice
  • 50 g solamyl
  • 2 ks vejce
  • špetka sůl
  • Na náplň:
  • 3 ks jitrnice
  • 4 ks cibule
  • 500 g kysané zelí
  • 1 lžička cukr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vařené brambory nastrouháme a vypracujeme klasické bramborové těsto jako na knedlíky. Rozdělíme si ho na 12 kousků.
  2. Jitrnice zbavíme střívka a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Každý špalík zabalíme do těsta a vytvoříme kulaté knedlíky. Dáme je do vroucí vody asi na 15 minut. Po té jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda-li je dostatečně uvařený, případně ještě ostatní dovaříme. Po vyndání každý knedlík potřeme olejem, aby se neslepily k sobě.  
  3. Uvaříme si kyselé zelí, zahustíme hrubou moukou, přidáme osmaženou cibulku a dochutíme cukrem podle potřeby.
  4. Knedlíky rozkrojíme na poloviny a podáváme se zelím, omaštěné smaženou cibulkou. Můžeme ozdobit cherry rajčátky.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Bramborové nočky

Bramborové nočky

Jsou výborné např. k uzenému masu.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /23.12.11
Bramborové střapáče

Bramborové střapáče

Každý rok se nám na zahradě urodí spousta cuket, které je pak zapotřebí vhodným ...
Škola vaření /23.10.16
Vdolečky s povidly

Vdolečky s povidly

Vůně vdolečků mi vždycky připomene prázdniny.

Eva Žmolíková, Milevsko

Škola vaření /08.07.17
Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Servírujeme s vejci vařenými na hniličku.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /26.08.17
Vepřová pečeně s cuketou

Vepřová pečeně s cuketou

Podle receptu

Karla Horáka z Prahy

Škola vaření /20.07.18
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama