Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi
Fotogalerie:

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Jindřiška Ciprová
Jindřiška Ciprová
Dobřív

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je jinak neděláme.

Jindřiška Ciprová, Dobřív 

Ingredience

  • Na knedlíky:
  • 800 g vařené brambory
  • 400 g hrubá mouka
  • 100 g hrubá krupice
  • 50 g solamyl
  • 2 ks vejce
  • špetka sůl
  • Na náplň:
  • 3 ks jitrnice
  • 4 ks cibule
  • 500 g kysané zelí
  • 1 lžička cukr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vařené brambory nastrouháme a vypracujeme klasické bramborové těsto jako na knedlíky. Rozdělíme si ho na 12 kousků.
  2. Jitrnice zbavíme střívka a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Každý špalík zabalíme do těsta a vytvoříme kulaté knedlíky. Dáme je do vroucí vody asi na 15 minut. Po té jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda-li je dostatečně uvařený, případně ještě ostatní dovaříme. Po vyndání každý knedlík potřeme olejem, aby se neslepily k sobě.  
  3. Uvaříme si kyselé zelí, zahustíme hrubou moukou, přidáme osmaženou cibulku a dochutíme cukrem podle potřeby.
  4. Knedlíky rozkrojíme na poloviny a podáváme se zelím, omaštěné smaženou cibulkou. Můžeme ozdobit cherry rajčátky.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Valašské zelníky

Valašské zelníky

Jsou vynikající teplé jako oběd nebo večeře, ale dají se jíst i studené. Lenka ...
Škola vaření /04.03.16
Masové koule s kadeřávkem

Masové koule s kadeřávkem

Alenka Linhartová, Zábřeh

Škola vaření /20.01.19
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Když paříme s kamarády, vím bezpečně, že tahle polévka mě vždycky druhý den ...
Škola vaření /23.01.11
Vývar s kroupami

Vývar s kroupami

Můžeš použít malé krupky, rychle změknou.

Eva Slaninová, Pardubice

Škola vaření /20.05.17
Hovězí guláš s meltou

Hovězí guláš s meltou

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé ...

Škola vaření /20.03.12
 

Nejnovější

Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka
Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Podle receptu Ludmily Pulcové z Přerova

Za pár korun /26.06.19
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Jde to i bez masa

Podle receptu Martiny Benešové z Karlových Varů

Zdravě a chutně /26.06.19
Guacamole s nachos

Guacamole s nachos

Trocha svěží exotiky

Podle receptu Lucie Grugerové z Prahy

Všehochuť /26.06.19
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /25.06.19
Svačinka s krůtím masem

Svačinka s krůtím masem

Libuše Družková, Brno

Škola vaření /25.06.19
Caesar bageta

Caesar bageta

Osvěží i nasytí

Podle receptu Magdy Horákové z Humpolce

Vaříme express /25.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama