Reklama
Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi
Fotogalerie:

Bramborové knedlíky plněné jitrnicemi

Jindřiška Ciprová
Jindřiška Ciprová
Dobřív

Každý zná knedlíky plněné uzeným, ale my je zkusili plnit jitrnicovým prejtem a už je jinak neděláme.

Jindřiška Ciprová, Dobřív 

Ingredience

  • Na knedlíky:
  • 800 g vařené brambory
  • 400 g hrubá mouka
  • 100 g hrubá krupice
  • 50 g solamyl
  • 2 ks vejce
  • špetka sůl
  • Na náplň:
  • 3 ks jitrnice
  • 4 ks cibule
  • 500 g kysané zelí
  • 1 lžička cukr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vařené brambory nastrouháme a vypracujeme klasické bramborové těsto jako na knedlíky. Rozdělíme si ho na 12 kousků.
  2. Jitrnice zbavíme střívka a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Každý špalík zabalíme do těsta a vytvoříme kulaté knedlíky. Dáme je do vroucí vody asi na 15 minut. Po té jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda-li je dostatečně uvařený, případně ještě ostatní dovaříme. Po vyndání každý knedlík potřeme olejem, aby se neslepily k sobě.  
  3. Uvaříme si kyselé zelí, zahustíme hrubou moukou, přidáme osmaženou cibulku a dochutíme cukrem podle potřeby.
  4. Knedlíky rozkrojíme na poloviny a podáváme se zelím, omaštěné smaženou cibulkou. Můžeme ozdobit cherry rajčátky.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé ...
Škola vaření /25.08.08
Vánoční smažený kapřík

Vánoční smažený kapřík

V trojobalu obalený a dozlatova usmažený kapr je prostě vánoční klasika.

...

Škola vaření /30.11.16
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /03.03.18
Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Jeho výhodou je, že ho nemusíme smažit.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Škola vaření /21.04.10
Plněný zelný list v rajské omáčce

Plněný zelný list v rajské omáčce

Připraveno podle receptu

Zity Matouškové z Pardubic

Škola vaření /03.02.18
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama