Reklama
Bramborová polévka s klobásou
Fotogalerie:

Bramborová polévka s klobásou

Katka Miláčková

Praha

Hotovou ozdobíme opečenou klobásou s pórkem.

Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 1,5 kg brambory
  • 3 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 většího celer
  • 4 stroužky česnek
  • 3 lžíce sádlo
  • trocha sůl, majoránka a drcený kmín
  • 100 g zelené fazolky
  • 1 pálivá klobása
  • 1 hrst pórek
  • 3 hladká mouka
  • 1 lžička solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpustíme 2 lžíce sádla, vsypeme nakrájenou zeleninu a osmažíme dozlatova. Přidáme česnek, brambory a fazolky. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme a vaříme asi 20 minut.

  2. Na lžíci sádla opečeme pokrájenou klobásu s pórkem. Když jsou brambory téměř měkké, zahustíme polévku moukou a solamylem rozmíchanými v trošce vody a povaříme ještě 8 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Protichřipkové topinky

Protichřipkové topinky

Osvědčují se zejména v tomto podzimním nevlídném období. Květa Kroupová, Praha ...
Škola vaření /17.01.11
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Kynutý závin s mákem

Kynutý závin s mákem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /10.08.18
Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička ...
Škola vaření /20.04.12
Sladkokyselé vepřové

Sladkokyselé vepřové

Česnekové výhonky lze nahradit pórkem.

Iva Trhoňová, Nesovice

Škola vaření /25.05.16
Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

K dietě mají daleko, ale je to velká dobrota. Nezapomeň dát včas vychladit pivečko.

...

Škola vaření /30.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu