Reklama
Bramborová polévka
Fotogalerie:

Bramborová polévka

Petra Filipová

Přerov
Zbožňovala jsem ji jako malá holka, babi ji musela pořád vařit.
Petra Filipová, Přerov

Ingredience

  • 6 brambory
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1,5 l voda
  • 1 lžíce máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Zalejeme je 1,5 l vody a uvaříme. Pak je přecedíme. Vodu‚ v níž jsme brambory vařili, nevyléváme‚ ale přelejeme do jiného hrnce. Dáme do ní zeleninový bujon a necháme rozpustit.
  2. Brambory promačkáme.Přidáme máslo a mléko a uděláme řidší kaši. Tu vmícháme do vývaru s bujonem a přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme vejce a povaříme.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech. Ester Witasová, Hnojník
Škola vaření /28.02.14
Štědračka

Štědračka

Solíme zásadně až ke konci vaření, luštěniny by jinak pomalu měkly, nebo by ...

Škola vaření /29.11.16
Švestková omáčka

Švestková omáčka

Bez ní si Vánoce nedovedu představit. Omáčka se podává na Štědrý den‚ ale my si na ...
Škola vaření /08.12.12
Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Velikonoce mám ráda. Přijedou vnoučci a vydají se na koledu. Já zatím ...
Škola vaření /18.07.10
Celozrnné rohlíčky se škvarky

Celozrnné rohlíčky se škvarky

Mám ráda celozrnné rohlíky, ale tyto jsem trochu vylepšila, protože manžel miluje ...
Škola vaření /09.07.12
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Výborná inspirace...
Jana Nagyová, Ústí n. Orlicí
Škola vaření /05.12.08
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama