Ingredience
- 6 brambory
- 250 ml mléko
- 1 kostka bujón zeleninový
- 1,5 l voda
- 1 lžíce máslo
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Zalejeme je 1,5 l vody a uvaříme. Pak je přecedíme. Vodu‚ v níž jsme brambory vařili, nevyléváme‚ ale přelejeme do jiného hrnce. Dáme do ní zeleninový bujon a necháme rozpustit.
-
Brambory promačkáme.Přidáme máslo a mléko a uděláme řidší kaši. Tu vmícháme do vývaru s bujonem a přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme vejce a povaříme.