Reklama
Bramboráky s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Bramboráky s křenovou omáčkou

Taross
Taross
Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.

Ingredience

  • na bramboráky:
  • dle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce mléko
  • 2-3 lžíce hladká mouka na zahuštění
  • 4-5 stroužků česnek
  • 2 vejce
  • 6-7 větší brambory
  • dle chuti majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • na křenovou omáčku:
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 450 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti jemně nasekaný křen
  • dle chuti sůl
  • dle chuti cukr pískový
  • dle chuti vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Nastrouhané brambory smícháme v míse s česnekem, moukou, mlékem a vejci, osolíme, ochutíme pepřem a majoránkou a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a z připraveného těsta usmažíme bramboráky z obou stran dozlatova.


  2. Na křenovou omáčku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky ve 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vmícháme do něj mléko s moukou a jemně nastrouhaný čerstvý křen a povaříme na mírné ohni asi 15 minut. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a vegetou. Bramboráky podáváme přelité křenovou omáčkou.
    Tip! Pro vylepšení chuti můžeme čast mléka nahradit smetanou

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí polévka s nočky

Kuřecí polévka s nočky

Na sílu i pro zdraví Dagmar Patrasová
Škola vaření /28.02.19
Opilcův kapr

Opilcův kapr

Stejným způsobem se dají připravit všechny sladkovodní ryby.

Roman Paleček, Plzeň

Škola vaření /20.01.17
Cibulový salát

Cibulový salát

Pomáhá proti průduškovému kašli.
Pavla Blechová, Hnátice
Škola vaření /14.02.11
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Bramborové houbance

Bramborové houbance

Pokud ti přebývají sušené houby a nevíš co s nimi, vyzkoušej tuto zajímavou ...
Škola vaření /18.08.08
Roládky plněné párky

Roládky plněné párky

Jiřina Malá, Chvaletice

Škola vaření /04.03.19
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama