Reklama
Bramboráky s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Bramboráky s křenovou omáčkou

Taross
Taross
Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.

Ingredience

  • na bramboráky:
  • dle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce mléko
  • 2-3 lžíce hladká mouka na zahuštění
  • 4-5 stroužků česnek
  • 2 vejce
  • 6-7 větší brambory
  • dle chuti majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • na křenovou omáčku:
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 450 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti jemně nasekaný křen
  • dle chuti sůl
  • dle chuti cukr pískový
  • dle chuti vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Nastrouhané brambory smícháme v míse s česnekem, moukou, mlékem a vejci, osolíme, ochutíme pepřem a majoránkou a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a z připraveného těsta usmažíme bramboráky z obou stran dozlatova.


  2. Na křenovou omáčku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky ve 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vmícháme do něj mléko s moukou a jemně nastrouhaný čerstvý křen a povaříme na mírné ohni asi 15 minut. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a vegetou. Bramboráky podáváme přelité křenovou omáčkou.
    Tip! Pro vylepšení chuti můžeme čast mléka nahradit smetanou

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové placky se zelným salátem

Bramborové placky se zelným salátem

Na večeři nebo jako vydatná svačina. Anna Slavíková, Zašová
Škola vaření /28.11.14
Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka ...
Škola vaření /19.10.10
Hovězí flamendr s rýží

Hovězí flamendr s rýží

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Škola vaření /01.12.14
Zelňačka v chlebu

Zelňačka v chlebu

Pořádně sytý oběd či večeře.

Zuzana Adamczyková, Opava

Škola vaření /21.11.14
Pomalu pečená krkovička

Pomalu pečená krkovička

Podle receptu

Kamily Tučkové z Poděbrad

Škola vaření /03.03.19
Celozrnná jablečná bábovka

Celozrnná jablečná bábovka

Díky celozrnné mouce má úplně jinou chuť.
Jirka Fikejz,
Ústí nad Orlicí
Škola vaření /17.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu