Reklama
Bramboráky s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Bramboráky s křenovou omáčkou

Taross
Taross
Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.

Ingredience

  • na bramboráky:
  • dle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce mléko
  • 2-3 lžíce hladká mouka na zahuštění
  • 4-5 stroužků česnek
  • 2 vejce
  • 6-7 větší brambory
  • dle chuti majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • na křenovou omáčku:
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 450 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti jemně nasekaný křen
  • dle chuti sůl
  • dle chuti cukr pískový
  • dle chuti vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Nastrouhané brambory smícháme v míse s česnekem, moukou, mlékem a vejci, osolíme, ochutíme pepřem a majoránkou a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a z připraveného těsta usmažíme bramboráky z obou stran dozlatova.


  2. Na křenovou omáčku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky ve 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vmícháme do něj mléko s moukou a jemně nastrouhaný čerstvý křen a povaříme na mírné ohni asi 15 minut. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a vegetou. Bramboráky podáváme přelité křenovou omáčkou.
    Tip! Pro vylepšení chuti můžeme čast mléka nahradit smetanou

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččin cibulář

Babiččin cibulář

Vždycky všem moc chutnal, doporučuji. Denisa Tomášová, Frýdek-Místek
Škola vaření /11.09.15
Fazolačka

Fazolačka

Voní po uzeném

Magda Lacková, Klatovy

Škola vaření /26.01.18
Tvarohový moučník s rybízem

Tvarohový moučník s rybízem

Květa Nováčková, Brno

Škola vaření /04.06.18
Polévka z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky

Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé ...
Škola vaření /26.03.10
Tažený vývar s domácími nudlemi

Tažený vývar s domácími nudlemi

Knedlíčky po uvaření dáme do polévky, nudle můžeme podávat zvlášť v míse...

Škola vaření /13.10.17
Jahodovo-borůvkový džem

Jahodovo-borůvkový džem

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /05.08.18
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama