Reklama
Reklama
Bramboráky s křenovou omáčkou
Fotogalerie:

Bramboráky s křenovou omáčkou

Taross
Taross
Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.

Ingredience

  • na bramboráky:
  • dle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce mléko
  • 2-3 lžíce hladká mouka na zahuštění
  • 4-5 stroužků česnek
  • 2 vejce
  • 6-7 větší brambory
  • dle chuti majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • na křenovou omáčku:
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 450 ml mléko
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti jemně nasekaný křen
  • dle chuti sůl
  • dle chuti cukr pískový
  • dle chuti vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Nastrouhané brambory smícháme v míse s česnekem, moukou, mlékem a vejci, osolíme, ochutíme pepřem a majoránkou a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a z připraveného těsta usmažíme bramboráky z obou stran dozlatova.


  2. Na křenovou omáčku rozmícháme 3 lžíce hladké mouky ve 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vmícháme do něj mléko s moukou a jemně nastrouhaný čerstvý křen a povaříme na mírné ohni asi 15 minut. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a vegetou. Bramboráky podáváme přelité křenovou omáčkou.
    Tip! Pro vylepšení chuti můžeme čast mléka nahradit smetanou

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Voňavá rajská s rýží

Voňavá rajská s rýží

Bez dobré polévky se u nás nedělní oběd neobejde.

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /28.12.16
Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Připraveno podle receptu

Jana Koláře z Kolína

Škola vaření /25.02.18
Domácí linecké košíčky

Domácí linecké košíčky

Jsou prostě skvělé, lehoučké a dobré.

Veronika Vostrá, Cheb

Škola vaření /03.03.17
Fleky s uzeným

Fleky s uzeným

Jednoduchý, rychlý a vydatný oběd.
Otto Plášek, Brno
Škola vaření /25.08.10
Jelítkový prejt se zelím

Jelítkový prejt se zelím

Mám nejraději poctivý domácí prejt. Není tak těžké si ho udělat.

Jana Svačinová, ...

Škola vaření /02.03.15
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama