Reklama
Bramboráky plněné masovou směsí a sýrem
Fotogalerie:

Bramboráky plněné masovou směsí a sýrem

Luděk Vláčil
Luděk Vláčil
Olšany u Prostějova
Masovou směs do bramboráků dobře provoní nasekaná pažitka a pórek.
Luděk Vláčil, Olšany u Prostějova

Ingredience

  • Bramboráky
  • 1 palička česnek
  • 1 lžička mouka hladká
  • 4 lžíce olej
  • 4 brambory
  • 1 vejce
  • dle chuti majoránka
  • podle chuti sůl a pepř
  • kmín dle chuti
  • Masová směs
  • 1 kuřecí prsa
  • 1 lečo sterilizované
  • 4 lžíce kečup ostrý
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 cibule
  • Ostatní
  • 100 g sýr eidam
  • 1 lžíce pažitka
  • 1 lžíce pórek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, majoránku, pepř, sůl, kmín a nastrouhaný česnek. Zahustíme lžičkou mouky, pořádně promícháme a na rozpáleném oleji smažíme tenké bramboráky.

  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli, kterou na oleji restujeme a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prsa. Přilijeme lečo a ostrý kečup, ochutíme kořením (co, kdo má rád) a nakonec zahustíme solamylem.
    Bramboráky plníme masovou směsí, nastrouhaným sýrem a můžeme přidat nasekanou pažitku, nebo pórek.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kaše z řepy

Kaše z řepy

Vařila mi ji často o prázdninách babička. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /21.01.09
Jelítka po staročesku

Jelítka po staročesku

Blanka Rašková, Praha

Škola vaření /15.02.18
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
Domácí smetanový sýr

Domácí smetanový sýr

Jeho chuť můžeme ‚‚doladit‘‘  kořením.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /03.10.15
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
Máslový mazanec

Máslový mazanec

Důležité je, aby těsto dobře nakynulo.

Alena Páclová, Náchod

Škola vaření /07.03.17
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama