Ingredience
- 400-600 g mouka hladká
- 1 kg brambory
- 800-1000 g maso uzené
- 2 cibule
- sůl
- trochu olej
- mouka na zahuštění
- cukr podle chuti
- ocet dle chuti
- sklenice zelí
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Den předem uvaříme ve slupce brambory a oloupeme je. Uzené maso chvíli povaříme a po vychladnutí na masovém strojku rozemeleme. Můžeme je také připravit už předchozí den.
-
Brambory nastrouháme, osolíme a pomocí mouky (její množství záleží na typu brambor) vypracujeme vláčné těsto. Pomocí válečku tvoříme větší placičky, které plníme připravenou masovou směsí, přehneme je a okraje prsty přitlačíme.
-
Přendáme na hodně vymaštěný plech. Zprudka pečeme v troubě, dokud placičky nezískají zlatavou barvu. Pak je obrátíme a opečeme i z druhé strany.
-
Pokrájené cibule osmahneme, přidáme zelí a zahustíme trochou mouky. Podle chuti osladíme a okyselíme.