Reklama
Bramboráčky s uzeným masem
Fotogalerie:

Bramboráčky s uzeným masem

Božena Krejčiříková

Kobylí Hlava
Připravovala je už moje prababička.
Božena Krejčiříková, Kobylí Hlava

Ingredience

  • 400-600 g mouka hladká
  • 1 kg brambory
  • 800-1000 g maso uzené
  • 2 cibule
  • sůl
  • trochu olej
  • mouka na zahuštění
  • cukr podle chuti
  • ocet dle chuti
  • sklenice zelí

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem uvaříme ve slupce brambory a oloupeme je. Uzené maso chvíli povaříme a po vychladnutí na masovém strojku rozemeleme. Můžeme je také připravit už předchozí den.
  2. Brambory nastrouháme, osolíme a pomocí mouky (její množství záleží na typu brambor) vypracujeme vláčné těsto. Pomocí válečku tvoříme větší placičky, které plníme připravenou masovou směsí, přehneme je a okraje prsty přitlačíme.
  3. Přendáme na hodně vymaštěný plech. Zprudka pečeme v troubě, dokud placičky nezískají zlatavou barvu. Pak je obrátíme a opečeme i z druhé strany.
  4. Pokrájené cibule osmahneme, přidáme zelí a zahustíme trochou mouky. Podle chuti osladíme a okyselíme.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý. Jarmila Otřísalová, Staré ...
Škola vaření /22.08.17
Hnízda nejen vosí

Hnízda nejen vosí

Potěší malé i velké koledníky.


Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /29.03.17
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Dělám ho v říjnu, aby stihl odležet.
Ivana Bartušková, Luka
Škola vaření /20.02.12
Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Je to naše oblíbená nedělní pochoutka. A k tomu vychlazené pivečko.

Květa ...

Škola vaření /15.02.15
Drobenkový koláč s podmáslím

Drobenkový koláč s podmáslím

Chceš-li ještě ovocnější chuť, přidej podmáslí s příchutí.

Lucie ...

Škola vaření /30.05.17
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu