Reklama
Bramboráčky s uzeným masem
Fotogalerie:

Bramboráčky s uzeným masem

Božena Krejčiříková

Kobylí Hlava
Připravovala je už moje prababička.
Božena Krejčiříková, Kobylí Hlava

Ingredience

  • 400-600 g mouka hladká
  • 1 kg brambory
  • 800-1000 g maso uzené
  • 2 cibule
  • sůl
  • trochu olej
  • mouka na zahuštění
  • cukr podle chuti
  • ocet dle chuti
  • sklenice zelí

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem uvaříme ve slupce brambory a oloupeme je. Uzené maso chvíli povaříme a po vychladnutí na masovém strojku rozemeleme. Můžeme je také připravit už předchozí den.
  2. Brambory nastrouháme, osolíme a pomocí mouky (její množství záleží na typu brambor) vypracujeme vláčné těsto. Pomocí válečku tvoříme větší placičky, které plníme připravenou masovou směsí, přehneme je a okraje prsty přitlačíme.
  3. Přendáme na hodně vymaštěný plech. Zprudka pečeme v troubě, dokud placičky nezískají zlatavou barvu. Pak je obrátíme a opečeme i z druhé strany.
  4. Pokrájené cibule osmahneme, přidáme zelí a zahustíme trochou mouky. Podle chuti osladíme a okyselíme.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Třešňová žemlovka

Třešňová žemlovka

Třešně si začátkem léta ráda užívám a snažím se ob­je­vovat nové ...
Škola vaření /19.10.09
Houbové kyselo

Houbové kyselo

Kvásek si musíme udělat pár dní předem.

Jana Součková, Praha

Škola vaření /13.02.14
‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

Pokud máme houby, můžeme je také přidat.
Běla Kotrbová, Hradec Králové
Škola vaření /23.12.09
CHlupaté knedlíky se zelím

CHlupaté knedlíky se zelím

Recept je rychlý, výborný a nezevšední.    

Lída Košíková, Praha

Škola vaření /19.10.12
zapečené zelí s plackami  a uzeným

zapečené zelí s plackami a uzeným

Staročeská klasika.

Marie Zvěřinová, Březno

Škola vaření /17.04.12
Domácí jáhlový prejt

Domácí jáhlový prejt

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný.

Magdaléna Králová, Trutnov

Škola vaření /15.10.13
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama