Reklama
Boží milosti
Fotogalerie:

Boží milosti

Miroslava Dvořáková

Nové Syrovice
Znáš tuto tradiční velikonoční pochoutku? Vyzkoušej ji se mnou.
Miroslava Dvořáková, Nové Syrovice

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 1 ks prášek do pečiva
  • sůl
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1/2 kostky tvaroh
  • 2 ks žloutek
  • 1 ks vejce
  • 100 g máslo
  • 1 lžíce rum
  • 3/4 hrnku mléko
  • olej na smažení
  • dle chuti cukr moučkový
  • 1 ks Vanilkový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku, kypřicí prášek a sůl prosejeme na pracovní desku. Přidáme cukr, 1/2 kostky tvarohu, 100 g tuku a v mléce rozmíchané žloutky, celé vejce a rum. Vše důkladně zpracujeme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
  2. Potom z něho vyválíme plát silný asi 0,3 cm a rádýlkem vykrájíme obdélníčky, které uvnitř ještě 2–3x prokrojíme. Vložíme je do rozehřátého oleje a osmažíme po obou stranách.
  3. Na papírovém ubrousku ještě necháme vsáknout přebytečný tuk a nakonec boží milosti obalíme v cukru moučce promíchaném s vanilkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk. Marie Bušová, Blansko
Škola vaření /19.11.13
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Staročeská skleněná polévka

Staročeská skleněná polévka

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /01.02.18
Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

Na houbách si můžeme pochutnávat celý rok.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.17
Králík na cibuli

Králík na cibuli

Radši mám čerstvého králíka od farmáře než mraženého z Číny, který se prodává v...

Škola vaření /23.01.17
Bábovka se skořicí

Bábovka se skořicí

Lenka Tažárová, Březová u Uherského Brodu

Škola vaření /09.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu