Ingredience
- 5 žloutek
- 5 lžic víno bílé
- špetka sůl
- 1 lžička ocet
- dle potřeby mouka hladká
- 1 lžíce rum
- na obalování cukr moučkový
- na obalení cukr vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ze surovin vypracujeme těsto. Na vále ho vyválíme v placku o síle asi 2 mm.Nakrájíme ji na obdélníky.
-
Do každého obdélníku rádýlkem vykrojíme 2–3 podlouhlé čárky. Je dobré vyválené a nakrájené kousky přikrýt a nechat ještě 10 minut odpočinout.
-
Do pánve nalijeme asi 1 cm oleje (výborné je i sádlo). Rozpálíme a milosti usmažíme. Usmažené milosti obalíme v cukru (smícháme oba druhy) a můžeme podávat.