Reklama
Boží milosti
Fotogalerie:

Boží milosti

Martina Volechová

Zaječí
Recept se v naší rodině předává po generace.
Martina Volechová, Zaječí

Ingredience

  • 5 žloutek
  • 5 lžic víno bílé
  • špetka sůl
  • 1 lžička ocet
  • dle potřeby mouka hladká
  • 1 lžíce rum
  • na obalování cukr moučkový
  • na obalení cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto. Na vále ho vyválíme v placku o síle asi 2 mm.Nakrájíme ji na obdélníky.
  2. Do každého obdélníku rádýlkem vykrojíme 2–3 podlouhlé čárky. Je dobré vyválené a nakrájené kousky přikrýt a nechat ještě 10 minut odpočinout.
  3. Do pánve nalijeme asi 1 cm oleje (výborné je i sádlo). Rozpálíme a milosti usmažíme. Usmažené milosti obalíme v cukru (smícháme oba druhy) a můžeme podávat.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Máme rádi hutné, ale zároveň zdravé zeleninové polévky. Jana ...
Škola vaření /14.06.17
Guláš z kuřecích srdíček

Guláš z kuřecích srdíček

V této úpravě nemají srdíčka chybu.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /28.10.16
Odpalované knedlíky

Odpalované knedlíky

Klidně přidej trochu čerstvého ovoce.

Zuzana Tichá, Chrudim

Škola vaření /21.04.17
Pečená kachní prsa

Pečená kachní prsa

Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit.

Richard Ctibor, Kroměříž

Škola vaření /14.10.16
Staročeská skleněná polévka

Staročeská skleněná polévka

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /01.02.18
Zeleninová směs v soli

Zeleninová směs v soli

Zeleninu tímto způsobem snadno uchováme a máme ji vždy po ruce – je vhodná ...

Škola vaření /31.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu