Reklama
Boží milosti
Fotogalerie:

Boží milosti

Martina Volechová

Zaječí
Recept se v naší rodině předává po generace.
Martina Volechová, Zaječí

Ingredience

  • 5 žloutek
  • 5 lžic víno bílé
  • špetka sůl
  • 1 lžička ocet
  • dle potřeby mouka hladká
  • 1 lžíce rum
  • na obalování cukr moučkový
  • na obalení cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto. Na vále ho vyválíme v placku o síle asi 2 mm.Nakrájíme ji na obdélníky.
  2. Do každého obdélníku rádýlkem vykrojíme 2–3 podlouhlé čárky. Je dobré vyválené a nakrájené kousky přikrýt a nechat ještě 10 minut odpočinout.
  3. Do pánve nalijeme asi 1 cm oleje (výborné je i sádlo). Rozpálíme a milosti usmažíme. Usmažené milosti obalíme v cukru (smícháme oba druhy) a můžeme podávat.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí stehna v zelí

Kuřecí stehna v zelí

Dřív jsme na zelí pekli bůček, teď jsme ho nahradili zdravější kuřecím masem. Karel...
Škola vaření /13.11.15
Čočka trochu jinak

Čočka trochu jinak

Kečup a koření jí teprve dají správný říz!
Pavla Blechová, Hnátnice
Škola vaření /12.01.09
Kapr načerno  s karlovarským knedlíkem

Kapr načerno s karlovarským knedlíkem

O Vánocích si na něm pochutnáváme právě takhle.

Lucie Dolejší, Kroměříž

...
Škola vaření /30.11.16
Jelítkový prejt se zelím

Jelítkový prejt se zelím

Mám nejraději poctivý domácí prejt. Není tak těžké si ho udělat.

Jana Svačinová, ...

Škola vaření /02.03.15
Knedlíky vařené v ubrousku

Knedlíky vařené v ubrousku

Jsou podle Magdaleny Dobromily Rettigové.

Jana Klejdusová, Jemnice

Škola vaření /10.04.13
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Tahle omáčka se prostě nikdy nepřejí.

Eliška Prokešová, Hradec Králové

Škola vaření /18.09.13
 

Nejnovější

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama