Reklama
Borůvkový koláč
Fotogalerie:

Borůvkový koláč

Božena Kolářová

Pouště
Je vynikající i z mraženého ovoce.
Božena Kolářová,Pouště

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 2 žloutek
  • 250 ml mléko
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • 120 g cukr
  • 120 g máslo
  • 30 g droždí
  • špetka sůl
  • 500 g borůvky
  • Drobenka
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hrubá
  • 2 lžíce cukr

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku, žloutky, cukr, mléko a máslo. Z trochy mléka, dvou lžic hladké mouky a droždí zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Potom ho přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
  2. Pak těsto rozetřeme na vymazaný plech, posypeme borůvkami a žmolenkou. Upečeme při 180 °C.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov
Škola vaření /03.03.18
Křehotinky

Křehotinky

Dnes už dávno zapomenutý recept.

Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Škola vaření /26.03.13
Kotlety na celeru

Kotlety na celeru

Někdy vmíchám i nasekaná sušená rajčata. 

Klára Smolíková, Mělník

Škola vaření /08.10.16
Plněná kachní prsa

Plněná kachní prsa

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro ...

Škola vaření /24.10.16
Houbový kuba

Houbový kuba

Oblíbená klasika.

Jana Králíková, Most

Škola vaření /12.11.17
Jihočeský kuba

Jihočeský kuba

Vzpomínka na Vánoceu babičky.

Marie Zlatušková, Praha

Škola vaření /18.12.15
 

Nejnovější

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama